Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιος Ξενοφών και ποιος Ζορμπάς; Σήμερα ξεκινά η πληρωμή της φοροκαταιγίδας!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν σήμερα οι πολίτες καθώς, θα πρέπει να πληρώσουν όχι μόνο την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την δόση του φόρου εισοδήματος. Πιο συγκεκριμένα μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχει εξοφληθεί η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του
ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Μόνο για τους δύο αυτούς φόρους καλούνται να πληρώσουν 1,8 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει γύρω στα 1,140 δις ευρώ από το φόρο εισοδήματος και τουλάχιστον 625 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.
Σημειώνεται ότι για τον ΕΝΦΙΑ, προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων δεν πληρώσει το ποσό που αναγράφεται στο TAXISnet έχει δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι να πληρώσει τη δόση με προσαύξηση και η δεύτερη επιλογή να εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται πως όποιος δεν πληρώσει την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Επιπλέον αν κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει σε 5 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, μπορεί να δηλώσει αδυναμία πληρωμής του φόρου. Ο φορολογούμενος θα μπει στην πάγια ρύθμιση για πληρωμή σε 12 δόσεις του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ 2018 (δηλαδή οι 5 δόσεις θα γίνουν 12).

Τέλος έχει ακόμη μία λύση να γίνει η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας σε περισσότερες δόσεις (έως 12).

Υπενθυμίζεται πως η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις:
  • Η πρώτη 28 Σεπτεμβρίου 2018
  • Η 2η δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2018
  • Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2018
  • Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018
  • Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ