Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ώρα για περπάτημα! Η πρόταση της Δ2 του 1ου Δημοτικού για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Με sneakers, rollers και κοριτσίστικες μπαλαρίνες προτείνουν οι μαθητές της Δ2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας να περάσουμε την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές βρήκαν έναν πρωτότυπο και όμορφο τρόπο ώστε να
παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους προκειμένου να αφήσουν για μια μέρα (και όχι μόνο) το αυτοκίνητό τους: Να φορέσουν τα αναπαυτικά παπούτσια τους ή για τους πιο βιαστικούς, τα roller τους, με σκοπό να υιοθετήσουν τον... ποδαρόδρομο για τις μετακινήσεις τους.  
Τα παιδιά ζωγράφισαν παπούτσια με έντονα χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια φτιάχνοντας ένα ευφάνταστο κολάζ που διακοσμεί την αυλή του σχολείου. Η δική τους πρόταση έχει νόημα και περιεχόμενο για την οικολογία, τις μετακινήσεις, την προστασία του πλανήτη και όλες τις έννοιες που θα μας κάνουν να ξανασκεφτούμε την υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου στις καθημερινές μας μεταφορές.

Την ίδια ώρα η Αντιδημαρχία Παιδείας και η ΚΕΠΑ καλούν τους λάτρεις και μη του ποδηλάτου να εξασκηθούν και να κινηθούν άφοβα και χωρίς αυτοκίνητα στην οδό Ανοίξεως αύριο από τις 5 το απόγευμα (δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ