Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καθημερινός «άθλος» η μετάβαση γονιών και μαθητών του Προμηθέα στο σχολείο

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το 5ο Δημοτικό, να εύχεσαι να 'ναι ασφαλής ο δρόμος
Ξεκίνησε την Τρίτη η νέα σχολική χρονιά και μαζί της ένας καθημερινός αγώνας δρόμου για τους γονείς, μικρών και μεγάλων μαθητών. Για κάποιους γονείς ο «άθλος» ξεκινάει από νωρίς το πρωί, πριν καν χτυπήσει το
κουδούνι, όταν ακόμα πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Όπως κάποιοι γονείς μαθητών που φοιτούν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας στην περιοχή του Προμηθέα και που κάθε πρωί χρειάζεται, είτε να διασχίσουν την οδό Ακροπόλεως, είτε να την περπατήσουν κατά μήκος της, μέχρι να φτάσουν στην πόρτα του σχολείου.
Όπως μας ανέφερε μητέρα που καλείται καθημερινά να οδηγήσει με ασφάλεια το παιδί της στο 5ο Δημοτικό, κάτι που φαντάζει απλό, όπως η μετάβαση με τα πόδια, ενός μικρού παιδιού από το σπίτι στο σχολείο, είναι για τους γονείς καθημερινή «δοκιμασία».


Η Ακροπόλεως είναι ένας δρόμος όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Ενω αυτά που κινούνται από Δήμητρας προς Ακροπόλεως, στο σημείο λίγο έξω από το σχολείο ο δρόμος στενεύει ξαφνικά, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που δε το γνωρίζουν και σαστίζοντας επιχειρούν απότομους ελιγμούς για να αποφύγουν το πεζοδρόμιο που «μπαίνει» στο δρόμο, χωρίς την απαραίτητη προειδοποιητική σήμανση.
Οι διαβάσεις έξω από το σχολείο έχουν σβηστεί, ενώ τα πεζοδρόμια είναι τόσο στενά, που μετά βίας χωράνε μια μητέρα με ένα παιδί με τσάντα, πόσο μάλλον με δυο παιδιά, ενώ η πυκνή βλάστηση κατά μήκος του, «στενεύει» και άλλο το ήδη στενό πεζοδρόμιο, ενώ κρύβει ενδεχομένως φίδια και τρωκτικά. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, όταν έρχονται πεζοί και από την αντίθετη κατεύθυνση και αναγκάζονται κάποιοι να κατέβουν στο δρόμο.
Κάπως έτσι μας περιέγραψε η μητέρα τον καθημερινό άθλο πολλών γονιών, που όπως αναφέρουν, από τύχη ακόμα δε θρηνήσαμε θύματα, καθώς έχουν πολλούς κινδύνους να αντιμετωπίσουν από το σπίτι μέχρι το σχολείο. Δείτε και σχετικές φωτογραφίες:










1 σχόλιο:

  1. ο δρομος αλλα και ολα τα αλλα μαλλον δεν δημιουργουν και τοσο μεγαλο προβλημα,ισως και κανενα. το προβλημα δημιουργειται επειδη ολοι θελουν να παρκαρουν ακριβως μπροστα απο την πορτα του σχολειο με αποτελεσμα να δυσκολευουν την κυκλοφορια αλλα και την ορατοτητα οδηγων και πεζων. αυτο το φαινομενο φυσικα δε συμβαινει μονο στο σχολειο αυτο αλλα και σε αλλα πχ 3-14 Δ.Σ αλλα και σε αλλα σημεια και υπηρεσιες. εχουμε μαθει να πηγαινουμε παντου με τα αυτοκινητα μας και θελουμε ακριβως εκει που θελουμε εμεις να σταματησουμε να μας εχουν και ανετο παρκιν. εστω και για 2-5 λεπτα.ισως κατι πρεπει να αλλαξει στη σκεψη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ