Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σπάνια φωτογραφία από καφενείο της Βέροιας πριν από 70 χρόνια

Για μια ακόμα φορά, μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία ανέβηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook. Απεικονίζει 12 καλοντυμένους και ευδιάθετους θαμώνες του παλιού κέντρου - καφενείου της Εληάς. Πιθανότατα, ύστερα από κάποια κοινωνική εκδήλωση ή ενδεχομένως
εθνική εορτή, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών είναι με κοστούμια, γραβάτες και γυαλισμένα μαύρα και καφέ παπούτσια. Η εικόνα χρονολογείται περίπου στις αρχές τις δεκαετίας του 1950 και είναι από το προσωπικό αρχείο του Σταύρου Τενεκετζίδη. Αριστερά διακρίνεται και τμήμα του ΤΟΛ (γνωστού πολυχώρου της εποχής). Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν ούτε τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο, ούτε κάποια άλλη συσκευή που να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οπότε τα παραδοσιακά καφενεία ήταν όχι μόνο πηγή διασκέδασης, αλλά και άντλησης πληροφοριών για το τι συμβαίνει στην πόλη. 

4 σχόλια:

  1. Τους αναγνωρίζει κανείς; Ξέρουμε τα ονόματά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙ0Ι ΣΤΗ ΖΩΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ . ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΝΕΚΕΤΣΙΔΗΣ 1/ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ 3/ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ - ΛΑΟΣ - ΟΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ