Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1 νέος θάνατος και 6 νέα κρούσματα

«Στις 6 το πρωί αφήνουμε πίσω μας 42 ημέρες γεμάτες αγωνία - Ξεκινάει μια νέα μάχη»
Η καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο και Διευθυντή Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που αντικατέστησε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Χατζηγεωργίου, επιβεβαιώθηκαν 6 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.626. Τα 595 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.303 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


37 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε 1 θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 144 (38 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 75 έτη. 78 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 79.332 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του ο κ. Χατζηεωργίου, αναφέρθηκε εκτενέστερα στη χρήση της μάσκας σε συνδυασμό με την τήρηση των αποστάσεων και την υγιεινή των χεριών, στις μάσκες που πρέπει να επιλέγονται από το κοινό και τον σωστό τρόπο τοποθέτησης και απομάκρυνσης.
«Οι μάσκες που δεν πρέπει να επιλέγονται είναι αυτές με βαλβίδες εκπνοής. Χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς. Οι υφασμάτινες μάσκες μετά τη χρησιμοποίησή τους πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και έπειτα να σιδερώνονται. Δεν πρέπει να πιάνουμε ποτέ τη μάσκα στην εξωτερική της επιφάνεια. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συστήνει να χρησιμοποιείται η μάσκα όπου δεν μπορεί να υπάρξει το μέτρο της απόστασης», ήταν κάποια από τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του κ. Χατζηεωργίου.
 
«Στις 6 το πρωί αφήνουμε πίσω μας 42 ημέρες γεμάτες αγωνία - Ξεκινάει μια νέα μάχη - Ο ιός είναι εδώ και πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε πως στις 6 το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώνεται μία περίοδος γεμάτη αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η πορεία του κορωνοϊου. «Αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το στοίχημα των επόμενων ωρών είναι πιο σύνθετο. Είναι να μείνουμε ασφαλείς και να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες προκειμένου να φτάσουμε πιο κοντά στην κανονικότητα. Τηρούμε τους κανόνες; Προχωράμε μπροστά και παίρνουμε πίσω τις ζωές μας. Δεν τηρούμε τους κανόνες; Επιστρέφουμε στα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν από αύριο τους κανόνες υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και μάσκες και τους κανόνες μετακίνησης, όπως αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, αποφυγή συγχρωτισμού και μη επιχείρηση μετακίνησης εκτός νομού, καθώς ακόμα δεν επιτρέπεται.

Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που εργάστηκαν εκτός σπιτιού όσο οι υπόλοιποι έμειναν όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι.

2 σχόλια:

  1. ''Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει όλους αυτούς που εργάστηκαν εκτός σπιτιού όσο οι υπόλοιποι έμειναν όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι.''....
    Ε ναι, 28 δομές να τις γεμίσεις μεταφέροντας τόσους λαθρό απ τα νησιά δεν είναι και λίγο..θέλει προσπάθεια, αγώνα.. Μπράβο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαί τά λυσσαλέα ἀντιχριστιανικά μέτρα συνεχίζονται.

    Σιγά - σιγά ὅμως θ' ἀποκαλύπτωνται καί τά ψέμματα περί ὁμαδικῶν τάφων ἐν Ἰταλίᾳ καί Ἱσπανίᾳ καί οἱ ἐπιβαλόντες τήν γενική κλεισοῦρα (lockdown) θά πρέπῃ νά λογοδοτήσουν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ