Quantcast

http://picasion.com/

Έτσι έσκαψαν το λαγούμι στο κέντρο της Βέροιας οι 6 επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι (φωτο+video)

Σε εργοτάξιο είχαν μετατρέψει το διατηρητέο στην Π. Ιωακείμ
Αντιασφυξιογόνες μάσκες, εργαλεία αναρρίχησης και καταρρίχησης, σκαπτικά, ανιχνευτή μετάλλων, ακόμα και ένα γερανάκι είχαν επιστρατεύσει στο «εργοτάξιο» που είχαν στήσει οι 6 συλληφθέντες για την
υπόθεση αρχαιοκαπηλείας που αποκαλύφθηκε χθες στην καρδιά της Βέροιας. (Δείτε {ΕΔΩ} και {ΕΔΩ} τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του veriotis.gr). Οι δράστες είχαν προχωρήσει σε εκσκαφή 25 μέτρων για την αναζήτηση αρχαίων - πολύτιμων αντικειμένων μέσα από διατηρητέο κτίριο. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν χθες (17 Σεπτεμβρίου 2018) το μεσημέρι, 6 άτομα στη Βέροια για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο. Είχαν προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων - πολύτιμων αντικειμένων και κατασχέθηκε ειδικός εξοπλισμός και εργαλεία που χρησιμοποίησαν για την παράνομη ανασκαφή
 

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 68, 42, 38 και 32 ετών, καθώς και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών εντοπίσθηκαν τα παραπάνω άτομα στο εσωτερικό ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε χαρακτηρισμένη ιστορική τοποθεσία στην πόλη της Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, έχοντας προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων -πολύτιμων αντικειμένων.

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ένας ανιχνευτής μετάλλων,

· μία βενζινοκίνητη γεννήτρια,

· ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων),

· διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, αξίνες, σκεπάρνια, σιδερένιος λοστός) και

· ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.» 

Δείτε video και φωτογραφίες από το σημείο:






1 σχόλιο:

  1. ότι νάνε είναι αυτή η άσχετη που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι και καλά υπερασπιστές τις αλήθειας
    που την είδαν την αρχαιοκαπηλία ?
    μάθανε μια λέξη και την πιπιλίζουν
    μια παράνομη μεν εσκαφή για την αναζήτηση ενός θησαυρού είναι κατακριτέα μεν αλλα μέχρι την αρχαιοκαπηλία απέχει έτη φωτός
    έλεος πια σοβαρευτείτε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ