Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα 127 ακίνητα του Υπερταμείου ερευνά ο Δήμαρχος Βέροιας - Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία

Πυροσβεστική, Βυζαντινό Μουσείο και ακίνητα σε Μετόχι, Ασώματα, Αγ. Βαρβάρα, Βεργίνα
Στο θέμα της εκχώρησης 127 ακινήτων της Ημαθίας στο Υπερταμείο, θέμα που ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από καταγγελία που έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου,
αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θέλοντας να κάνει μια ενημέρωση με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στην κατοχή του. Όπως ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, μπήκε στη διαδικασία να ερευνήσει ποια είναι αυτά τα 127 ακίνητα και από μια αρχική έρευνα και χωρίς λεπτομέρειες στη διάθεσή του, είδε πως τα περισσότερα είναι του Υπουργείου Γεωργίας, στο Μετόχι, στα Ασώματα, στην Αγία Βαρβάρα, στη Βεργίνα και κάποια στη Βέροια, όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής και το Βυζαντινό Μουσείο.


Όπως επεσήμανε, κάποια ακίνητα που γνωρίζουμε ότι είναι στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου δεν αναγράφονται, όπως το κτίριο των παλιών Δικαστηρίων, κάτι που όπως είπε σημαίνει, πως ο κατάλογος των 127 ακινήτων είναι ένας καινούριος κατάλογος που δεν περιέχει κάποια από τα παλιά ακίνητα.
Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ειδικά έπειτα από τα στοιχεία που θέλουν και αρχαιολογικούς χώρους σε Βέροια και Βεργίνα να έχουν μπει στο στόχαστρο του υπερταμείου. Κάτι που η μέχρι τώρα έρευνα του Δημάρχου, όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια αφορά, παρά μόνο ότι ανάμεσα στα ακίνητα βρίσκονται και 5 του Υπουργείου Πολιτισμού στη Βεργίνα. Όπως ανέφερε κλείνοντας, η έρευνα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ