Τα «Μωρά στη Φωτιά» γεννήθηκαν στη Βέροια

Ο Στέλιος Παπαϊωάννου, γνωστός κυρίως ως Στέλιος Σαλβαδόρ, είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, συνθέτης και στιχουργός με καταγωγή από την πόλη της Βέροιας. Αποτελεί τον τραγουδιστή, μπασίστα, συνθέτη και στιχουργό του συγκροτήματος «Μωρά στη Φωτιά». Όντας το μόνο
σταθερό μέλος της μπάντας, ο Σαλβαδόρ έχει χαρακτηριστεί «η ψυχή και το μυαλό» της και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού ροκ. Το 2004 ίδρυσε την δισκογραφική Baby Records, μέσω της οποίας κυκλοφορούν έκτοτε οι δίσκοι του συγκροτήματος.

Το ψευδώνυμο Σαλβαδόρ, που άρχισε να χρησιμοποιείται το 1986, είναι αναφορά στον Καταλανό αναρχικό Σαλβαδόρ Πουτς Αντίκ, ο οποίος εκτελέστηκε από το καθεστώς του Φρανθίσκο Φράνκο. Όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, η Βέροια αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά του. Από την πρωτεύουσα της Ημαθίας ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι του, καθώς αφιέρωνε ατέλειωτες πρόβες με φίλους και συνεργάτες στο πατρικό του σπίτι. Για τον λόγο αυτό όπου βρίσκεται μνημονεύει την γενέτειρά του και αρκετές φορές τον χρόνο την επισκέπτεται για να δει αγαπημένα του πρόσωπα. Ακούστε την μεγαλύτερη επιτυχία του, η οποία αγγίζει το 1.000.000 κλικ στο YouTube:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ