Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλοκαιρινό κριθαρότο με κολοχτύπα

Ένα απλό, πεντανόστιμο, φινετσάτο και απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, που κλείνει μέσα του αρώματα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλά με δόση μοντερνιάς. Το κριθαρότο με θαλασσινά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ριζότα και ειδικά όταν φτιάχνεται με ιδιαίτερα και
νόστιμα ψάρια, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας ετοιμάζει κριθαρότο με κολοχτύπα, που θα γεμίσει την κουζίνα σας υπέροχα αρώματα. Δείτε τη συνταγή:



Υλικά
2 κολοχτύπες από 200 έως 300 γραμμάρια (εναλλακτικά αστακός)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 ώριμες τομάτες, τριμμένες
300γρ κριθαράκι μέτριο
4-5 φυλλαράκια βασιλικού, αλάτι, πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ


Κόβουμε κατά μήκος τις κολοχτύπες μαζί με το κέλυφος και ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό τα εντόσθια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κολοχτύπα με το κέλυφος προς τα κάτω, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι καθώς και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτουμε τις τομάτες και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Γυρνάμε τις κολοχτύπες και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε ζεστό νερό (μπορούμε επίσης να φτιάξουμε έναν ζωμό κοτόπουλο) τις αφήνουμε για 1΄ και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς, (πρέπει να φροντίσουμε το κριθαράκι να είναι λίγο πριν το στάδιο βρασμού που θέλουμε). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ