Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σίγησε για πάντα το... «Μουσικό Σπίτι» της Βέροιας

Κοντά στην Πλατεία Τσερμενίου και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη, υπάρχει ένα σπίτι που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Ο λόγος; Γιατί απλά, έπαιζε σχεδόν όλη την ημέρα Ελληνική και Ξένη μουσική. Η γενιά που μεγάλωσε
στα τέλη του προηγούμενου
αιώνα, θα θυμάται πως στο Τσερμένι υπήρχε μια οικία, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως το «Μουσικό Σπίτι της Βέροιας»! Καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο (πρωί - απόγευμα) ακουγόταν ροκ κυρίως μουσική, με τον ιδιοκτήτη να αλλάζει τους δίσκους από το πικ - απ σαν τα... πουκάμισα.

Οι αφιερώσεις έδιναν και έπαιρναν, ενώ στο απέναντι παγκάκι γινόταν «λαϊκό προσκύνημα» από ερωτευμένα ζευγαράκια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης σεβόταν απόλυτα τις ώρες κοινής ησυχίας και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην γειτονιά. 

Χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους το «Μουσικό Σπίτι της Βέροιας» σίγησε για πάντα, η αλήθεια είναι ότι μας λείπει και ότι ανήκει πλέον στις παιδικές μας αναμνήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται για πάντα στην καρδιά μας. Ίσως γιατί με τα δικά του μουσικά ακούσματα, ταξιδέψαμε στα ερωτικά μονοπάτια μιας αθώας και vintage εποχής!

2 σχόλια:

  1. Το αρθρο σας ειναι επιεικως απαραδεκτο και στα ορια της παραπληροφορησης.Πριν γραψετε οτιδηποτε θα πρεπει να το διασταυρωνετε και θα επρεπε να ρωτησετε και αυτους που μενουν στην περιοχη και την αστυνομια.Δεν μπορει ο καθε τυχαρπαστος να γραφει οτι του κατεβει.Μια κατοικος της περιοχης που δεινοπαθησε απο το "μουσικο σπιτι"για χρονια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρώστησε ο τύπος και θέλει τώρα την ησυχία του?Γράφεις που γράφεις τη μα...κία,ας ήξερες.και το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ