Quantcast

http://picasion.com/

Περικυκλωμένοι από διόδια - Μπαίνουν "πλευρικά" σε Μάλγαρα και Χαλάστρα

Σε αδειοδότηση ακόμα τεσσάρων από τα 43 συνολικά πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για τα διόδια στους κόμβους Μαλγάρων και Χαλάστρας, που έχουν ως στόχο να ανακόψουν την «έξοδο» οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής
διοδίων. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, το υπ. Περιβάλλοντος ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του τμήματος Κλειδιού - κόμβου Καλοχωρίου της ΠΑΘΕ (289ο - 312ο χλμ.), το οποίο «ανήκει» στην Εγνατία Οδό.  
Η αδειοδότηση αφορά τη δημιουργία τεσσάρων νέων πλευρικών διοδίων, δύο στον κόμβο Μαλγάρων και δύο στον ημικόμβο Χαλάστρας. Τα διόδια αυτά είναι μέρος του «πακέτου» των 43 πλευρικών διοδίων σε κόμβους της Εγνατίας και των δύο νέων μετωπικών που πρόκειται να κατασκευαστούν από την «Ακτωρ» μέσω της δυνατότητας επέκτασης («προαίρεση») των δύο συμβάσεων συντήρησης που έχει αναλάβει.

«Είναι μια επιλογή των θεσμών να λειτουργήσουν πλευρικά διόδια σε 20 κόμβους της Εγνατίας ώστε να μην υπάρχουν διαφυγές και να μη μπορεί κάποιος να αποφύγει τη χρήση του αυτοκινητόδρομου» σχολίασε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού και πρόσθεσε: «Είναι μια ειλημμένη απόφαση. Δεν ήταν στον σχεδιασμό του Υπουργείο, αλλά ήταν απαίτηση των θεσμών. Υπολογίζεται ότι οι πλευρικοί σταθμοί θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν στο τέλος του χρόνου».
 
Μέσα στον Αύγουστο ή ενδεχομένως στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει ο μετωπικός σταθμός διοδίων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του επόμενου μήνα, προσθέτοντας ένα ακόμη βάρος στους χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Η χρέωση θα ανέρχεται στα 40 λεπτά για τα ΙΧ. «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο, αποφασίστηκε οι άνεργοι να απαλλάσσονται από το κόστος και η διέλευσή τους να είναι δωρεάν» ανέφερε στο Thestival ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες για την κατασκευή άλλων τριών μετωπικών σταθμών και συγκεκριμένα αυτών σε Ασπροβάλτα, Στρυμονικό και Καβάλα, με στόχο να λειτουργήσουν στα τέλη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ