Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ορίστηκαν οι τιμές των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις του '17 για τους αγρότες της Ημαθίας

Αναλυτικά οι τιμές ανά στρέμμα
Μέσω de minimis και όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ θα δοθούν τελικά οι περσινές αποζημιώσεις για την καρπόπτωση ροδάκινου και νεκταρινιού εξαιτίας των άκαιρων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2017.
 
Αναλυτικά οι τιμές που ορίστηκαν αφορούν σε 65 ευρώ ανά στρέμμα στα συμπύρηνα, 115 ευρώ ανά στρέμμα στα επιτραπέζια ροδάκινα και 120 ευρώ ανά στρέμμα στα νεκταρίνια. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε καταλήξει στην απόφαση των αποζημιώσεων μέσω de minimis την περασμένη Τρίτη, κινώντας τη διαδικασία πληρωμής σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα υπουργεία.


Για να λυθεί το θέμα προηγήθηκαν συσκέψεις με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών). Συνολικά το ποσό που θα μοιραστούν όσοι παραγωγοί κρίθηκαν δικαιούχοι, λένε οι πληροφορίες, ανέρχεται περίπου στα 9 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα περίπου και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια τόνισε ότι, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ