Μουσακάς με κοτόπουλο και λαχανικά

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι. Προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ,
χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του. Τέλος ρίχνουμε το θυμάρι. Σοτάρουμε τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, πατάτα) με ελαιόλαδο το καθένα χωριστά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: 



Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα( να γίνουν ομοιογενές μίγμα). Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε μέσα τους κρόκους αυγού(δυνατά για να μην ψηθούν) και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.


Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες και λαχανικά. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα του κιμά. Κάνουμε ακόμα μία στρώση από πατάτες και λαχανικά και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου 
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 1 καρότο τριμμένο 
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ 
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας 
  • 2 κ. σ. θυμάρι 
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος 
  • 3 κολοκύθια κομμένα σε χοντρές φέτες κατά μήκος 
  • 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες κατά μήκος 
  • 5 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • Για τη μπεσαμέλ 
  • 1 λίτρο γάλα 
  • 60γρ. βούτυρο 
  • 60γρ. αλεύρι 
  • 2 κρόκους αβγών 
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τελείωμα 
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ