Quantcast

http://picasion.com/

239.000 ευρώ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της δράσης «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 239.010,00€. Η δράση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του
απαραίτητου εξοπλισμού για την αναβάθμιση 15 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας. Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να προστεθεί στην από 24-05-2018 έγκριση χρηματοδότησης από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση του Πράσινου Ταμείου της δράσης «Αναβάθμιση εξοπλισμού Παιδικών χαρών Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 259.060,80€, διαμορφώνοντας το τελικό ποσό που εξασφαλίστηκε από χρηματοδοτικά προγράμματα γι την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας σε 500.000,00€ περίπου.



Ο σχεδιασμός του Δήμου Βέροιας για την λειτουργιά τουλάχιστον μίας πιστοποιημένης παιδικής χαράς ανά Τοπική Κοινότητα, με απώτερο στόχο την λειτουργία και πιστοποίηση όλων, μέσω της προσπάθειας αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος, είτε ευρωπαϊκού, είτε εθνικού, σε συνδυασμό με την παράλληλη χρηματοδότηση παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές του Δήμου από ιδίους πόρους είχαν ως αποτέλεσμα, ενώ ο Δήμος Βέροιας αρχικά δεν διέθετε καμία παιδική χαρά με πιστοποιημένα όργανα και δάπεδο ασφαλείας, να έχει εξασφαλίσει ήδη μέχρι στιγμής την τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων και δαπέδου ασφαλείας σε 32 παιδικές χαρές, να έχει προχωρήσει στην κατάθεση τριών φακέλων για πιστοποίηση παιδικών χαρών και να έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση μίας. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών των προμηθειών, οι παιδικές χαρές που θα διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα και δάπεδο ασφαλείας αναμένεται να ανέλθουν σε 65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ