Quantcast

http://picasion.com/

Με τρία «ΝΑΙ» και δύο «ΟΧΙ» από την Ημαθία, πέρασε από τη Βουλή ο «Κλεισθένης»

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προηγήθηκε συζήτηση στη Βουλή σε υψηλούς τόνους, με έντονη αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Σκουρλέτη. Το νομοσχέδιο καθιερώνει την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ
«σπάει» τις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, με 150 ψήφους υπέρ, ενώ 123 ήταν κατά.

Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους. Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά. Επίσης, η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών». 

Όσον αφορά το νομό Ημαθίας, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές (Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και Χρήστος Αντωνίου) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος καταψήφισαν (ψήφισαν υπέρ μόνο για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής).

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ήταν η ημερομηνία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η εισαγωγή της απλής αναλογικής και η ψήφος των αποδήμων Ελλήνων. 

1 σχόλιο:

  1. Θέλουν ἁπλῆ ἀναλογικὴ γιὰ ν' ἀποφασίζουν τὰ δημοτικὰ συμβούλια γιὰ τὸ ποιὲς 'μέρες θὰ γίνεται ἀποκομιδὴ τῶν ἀπορριμμάτων, ἀλλὰ πουλᾶνε τὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας μὲ τὸ bonus τῶν 50 ἑδρῶν τῆς ἐνισχυμένης ἀναλογικῆς. Τί δὲν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ