Quantcast

http://picasion.com/

Γιουτίκας: «Μεταφορά των διοδίων από τα Μάλγαρα στο Κλειδί»

Η μόνη λύση για να μην αποκλειστούν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα από τα πρόσθετα πλευρικά διόδια που θα μπουν σε Χαλάστρα και Μάλγαρα είναι η μετατόπιση του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων κοντά στο ύψος του Κλειδίου Ημαθίας, επί της ΠΑΘΕ, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης
Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, λέγοντας ότι στο ελληνικό δημόσιο έχει χάσει δεκάδες εκατομμυρίων καθώς επί σειρά ετών επέτρεπε στα φορτηγά να διέρχονται από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, μέσα από τη Χαλάστρα και τα Μάλγαρα, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του αντιτίμου των διοδίων.

Ακόμα από το 1998 οι δήμοι της περιοχής είχαν προτείνει τη μετατόπιση των διοδίων προς το Κλειδί, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου, υπενθύμισε ο κ. Γιουτίκας. «Αυτό δεν έγινε, η απώλεια των εσόδων για το δημόσιο ήταν τεράστια, ενώ μεγάλη ήταν και η ζημία για το οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω της διέλευσης βαρέων οχημάτων», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Τώρα προσπαθούν να πιάσουν τα έσοδα που διαφεύγουν βάζοντας πλευρικά διόδια στην είσοδο και την έξοδο των Μαλγάρων, όπως και στην είσοδο της Χαλάστρας, με αποτέλεσμα όμως αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη να είναι οι περίπου 15.000 μόνιμοι κάτοικοι Μαλγάρων, Κυμίνων και Χαλάστρας, οι οποίοι καθημερινά πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη για τις δουλειές τους και τις υποθέσεις τους».

Οι κάτοικοι δε θα έχουν άλλη επιλογή για να αποφύγουν τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση από το να πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη μέσω Σίνδου, κάτι που θα επιβαρύνει επίσης το οδικό δίκτυο, συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι θα πρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να εκδώσουν άλλη απόφαση η οποία να προβλέπει τη μεταφορά του σταθμού από τα Μάλγαρα προς το Κλειδί, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόνοια για μεταφορά των διοδίων σε άλλη θέση, που υπάρχει στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του τότε δήμου Αξιού (ΦΕΚ 218 7/6/2010).

2 σχόλια:

  1. Ωραία λογική ο τύπος. Να φύγει το κακό από μας να πάει αλλού. Μια πιθαμή μακριά από τον κ.... μου κι όπου θέλει ας μπεί.Πολύ εγωιστικό μου φαίνεται κι έπρεπε να ντρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουθενά διόδια λέμε. Αυτοί οι δρόμοι έχουν χρυσοπληρωθεί από τον φορολογούμενο πολίτη και συντηρούνται μέσω των τελών κυκλοφορίας που χρυσοπληρώνουμε κάθε χρόνο.Ακόμη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αυτοκινήτων υπάρχει ένα ποσοστό που πληρώνουμε υπέρ ΤΕΟ (ταμείο εθνικής οδοποιίας), γιαυτό μη σε παραμυθιάζουν Έλληνα, οι κλαθε λογής πολιτικάντηδες των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ