Μπαρτζώκας: Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ τους ροδακινοπαραγωγούς

Σφοδρή πολιτική επίθεση τόσο στους κυβερνητικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, όσο και σε κάθε αρμόδιο εξαπέλυσε ο Τάσος Μπαρτζώκας. Ο πολιτευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί και ζήτησε την άμεση αποζημίωσή
τους από τον ΕΛΓΑ. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι αγρότες το χειμώνα θα παραμείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα κι ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορες ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή του:

«Σ' ένα ακόμη ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού αυτής της Κυβέρνησης, διαβάσαμε μόλις χθες την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, ότι «δεν καλύπτεται ασφαλιστικά η ζημιά στις καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς από τις βροχοπτώσεις» με την παράλογη και ανεδαφική δικαιολογία ότι δήθεν «η ζημιά δεν είναι άμεση». Μας έχει συνηθίσει, βέβαια, αυτή η Κυβέρνηση στην τακτική της να κάνει το μαύρο άσπρο, αλλά στην περίπτωση των ροδακινοπαραγωγών μας είναι τόσο σκληρή η πραγματικότητα που δε χωρούν πολιτικά παιχνίδια. 

Και για το λόγο αυτό απευθύνομαι στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού και στα στελέχη του ΕΛΓΑ ζητώντας τους να πράξουν, επιτέλους, το αυτονόητο! Να απαιτήσουν δηλαδή από την ηγεσία του Υπουργείου να εφαρμόσει τον Κανονισμό. Γιατί, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας, η ζημιά στη ροδακινοπαραγωγή, ήταν άμεση και προκλήθηκε από ασφαλιστικά καλυπτόμενο ζημιογόνο αίτιο, όπως είναι η βροχόπτωση! Όλα τ’ άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες με επώδυνα για τον παραγωγό αποτελέσματα. Και κάτι τελευταίο, που αν δεν το γνωρίζουν, οφείλω να τους ενημερώσω. Αυτό το χειμώνα οικογένειες θα μείνουν χωρίς το παραμικρό εισόδημα. Ας το αναλογιστούν, λοιπόν, αρμόδιοι, συναρμόδιοι και κάθε λογής υπεύθυνοι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ