Quantcast

http://picasion.com/

Αχ, Εληά μου! Πόσα χρόνια πέρασαν;

Καλοκαίρι του 1980 στο Τουριστικό Περίπτερο να τρώμε παγωτό μόκα με μακρύ κουταλάκι
Για όσους έχουν πατήσει τα 40, η συγκεκριμένη εικόνα που δημοσιεύθηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook, είναι σίγουρο πως θα τους ταξιδέψει 38 ολόκληρα χρόνια πίσω.
Τότε που τα παιδιά των λουλουδιών είχαν κατακλύσει την καταπράσινη πλατεία στο κέντρο της πόλης. Ποιος άλλωστε μπορεί να λησμονήσει εκείνες τις πολύχρωμες σιδερένιες καρέκλες; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την θρυλική πίστα στο λεγόμενο «μπαλκόνι» της Βέροιας; Και κυρίως, ποιος μπορεί να μην αναπολήσει το περίφημο παγωτό μόκα που το γκαρσόν μας το έφερνε σ' ένα τεράστιο γυάλινο ποτήρι με το μακρύ κουταλάκι.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο. Όλοι οι Βεροιώτες έπαιζαν μπάλα με τον φραπέ. Άλλωστε η ατάκα, «μικρέ πιάσε ένα φραπέ γλυκό με γάλα» θα μείνει στην ιστορία! Ναι, φίλες και φίλοι, αυτή είναι η Εληά των παιδικών μας χρόνων. Εκείνη η Πλατεία που χαράξαμε τα πιο όμορφα και αθώα όνειρα! Αχ, Εληά μου! Πόσα χρόνια πέρασαν;







4 σχόλια:

  1. Ἡ Ἐλῃὰ ἦταν ἀπείρως ὠμορφότερη πρὶν τὴν διαβόητο ἀνάπλασι._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι που ζούμε σε αυτή την πόλη θα θέλαμε να δούμε την ελιά με τα λουλούδια και το πράσινο που υπήρχε γύρω απο το συντριβάνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ