Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από το sold out της Επιδαύρου, στη Βέροια απόψε ο «Αγαμέμνων»

Θέατρο Άλσους στις 21:30
Είσοδος 10€
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης 10/7 οι συντελεστές της παράστασης «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, που ανεβαίνει απόψε στο θέατρο Άλσους. Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
και των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και Κοζάνης, που μετά την πρεμιέρα την Παρασκευή και τη sold out παράσταση που έκανε το Σάββατο στην Επίδαυρο, ταξίδεψε στη Βέροια, για το αποψινό ραντεβού στις 21:30 με το βεροιώτικο κοινό.



Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαπα, Θοδωρής Κατσαφάδος και Ιώβη Φραγκάτου, μέλη του 12μελούς χορού, καθώς και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ημαθίας Ευγενία Καβαλλάρη και η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Κατερίνα Γρηγοριάδου.

«Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς, από το Φεστιβάλ Επιδαύρου, να συμμετέχουμε σε αυτό τον χαρισματικό χώρο», σχολίασε αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ αναφέρθηκε στην τεχνική υποστήριξη, η οποία είναι αποκλειστικά από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κοζάνης, τόσο στην Επίδαυρο όσο και στη Βέροια. 
«Έχοντας συνταξιδιώτες τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Κοζάνης στο ταξίδι που ξεκίνησε από την Επίδαυρο, με πολλά χειροκροτήματα και καλές κριτικές και συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, μας δίνει δύναμη», σημείωσε ο Γιάννης Στάνκογλου, ενώ αναφέρθηκε και στις προηγούμενες συνεργασίες του με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και στις προηγούμενες επαφές του με τα θεατρικά σανίδια της πόλης μας, όπως στο θέατρο Άλσους, που το γνώρισε στα πρώτα του βήματα και που θεωρεί εξαιρετικό. «Συνεργασίες τέτοιου είδους ελπίζω να συνεχιστούν στο μέλλον και να δοθεί μια μεγαλύτερη πνοή στα ΔΗΠΕΘΕ», είπε κλείνοντας. 
Στον θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ και στις καλοκαιρινές, θεατρικές... αρπαχτές αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κατσαφάδος. «Πιστεύω στον θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ και στο να γίνεται σωστό θέατρο και στην περιφέρεια. Αυτός είναι ένας τρόπος να σταματήσει η «επέλαση» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μιας θεατρικής υποτιθέμενης τέχνης. Το καλοκαίρι δεν είναι ευκαιρία για οικονομικές αρπαχτές. Η απάντηση σε αυτό είναι τα ΔΗΠΕΘΕ».
«Φέραμε τον ομφαλό του θεάτρου από την Επίδαυρο στο θέατρο Άλσους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης. «Η αποδοχή της πρότασης από το Φεστιβάλ Επιδαύρου Αθηνών για συμπαραγωγή ήταν η μόνη μας επιλογή. Για να υποστηρίξουμε αρτιότερα την παραγωγή, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, φτάνοντας έτσι στην επιτυχία, όπως φάνηκε στην Επίδαυρο. Σημαντική στιγμή αυτή και για τα ΔΗΠΕΘΕ, που περνάνε μια οικονομική δυσανεξία και προσπαθούν, σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και με τη στήριξη των δήμων, να δημιουργούν συνέργειες που διευκολύνουν την παρουσία και τη λειτουργία τους, χωρίς να "υπονομεύουν" τη λειτουργία και την αυτονομία τους», ανέφερε ο κ. Μαυροκεφαλίδης.
Η Ευγενία Καβαλλάρη μετέφερε τις εντυπώσεις της από την παράσταση που ανέβηκε την Παρασκευή στην Επίδαυρο. «Οι περισσότεροι από εμάς θα την παρακολουθήσουν για δεύτερη φορά. Μια πάρα πολύ καλή παράσταση, με αρμονικά δεμένες και ισορροπημένες ερμηνείες, που απέδωσε το πνεύμα της τραγωδίας και εκπλήρωσε κάθε προσδοκία μας. Ένας χορός καλά καθοδηγημένος με ρόλο καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ένας φοβερός Αγαμέμνονας, μια ειρωνική και κυνική Κλυταιμνήστρα, μια γήινη Κασσάνδρα. Μια από τις - καλύτερες παραστάσεις του καλοκαιριού».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί απόψε, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:30 στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», με γενική είσοδο 10€. 

Προπώληση:

- Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας, 3ος όροφος, τηλ: 2331078140, 142
- Βιβλιοπωλείο «ΕΠΙΚΑΙΡΟ», Βενιζέλου 36, τηλ. 2331024612
- Café «Μπρίκι»,  Μητροπόλεως 44, τηλ. 2331020201
- «Στάσου Μύγδαλα», Μητροπόλεως 12, τηλ. 2331120327
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ