Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την άμεση αναστολή λειτουργίας του Βλαχογιάννειου αποφάσισε η Μητρόπολη Βέροιας

Άμεση είναι αντίδραση από τη Μητρόπολη Βέροιας που αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Βλαχογιάννειου Μουσείου, μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σε πολιτικό αλλά και εκπαιδευτικό επίπεδο για τα εκθέματα του μουσείου, το περιεχόμενο της συλλογής αλλά και τις αναφορές σε
"συμμοριτοπόλεμο" και "κομμουνιστοσυμμορίτες" σε έναν χώρο τον οποίο επισκπέπτονται σχολεία. Μετά αντίδραση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύση Διαμαντόπουλου μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση από τη Μητρόπολη Βέροιας, η οποία αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Βλαχογιάννειου Μουσείου.
 «Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό - εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του.



Ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι σταθερός στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας να λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, να εκπληρώνει τον επιστημονικό και παιδαγωγικό του ρόλο και να μην χρησιμοποιείται σε καμιά περίπτωση για πολιτική εκμετάλλευση».

1 σχόλιο:

  1. Τί δουλειά έχει η Ι.Μ.Βεροίας και η κάθε ι.μητρόπολη με μουσεία,εκδηλώσεις παντός είδους,ταξίδια,παρεμβάσεις(κοσμικά δηλαδή γεγονότα)και ως αναφορά αυτά που ανήκουν στην αρμοδιότητά της (τα πνευματικά θέματα ) να μήν λαμβάνει θέση ( βλέπε κατήχηση, αντιαιρετικός αγών, ληστρική σύνοδος στην Κρήτη, νομοθετήματα του κράτους που προσβάλουν το θείον Ευαγγέλιον κ.α. ? Αυτός είναι ο ρόλος μιας τοπικής Εκκλησίας ? Χάσαμε δυστυχώς ο καθείς τον ρόλο του και γι'αυτό ακριβώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.... Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας λυπηθεί.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ