Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άμστερνταμ η Βέροια - Έρχονται κοινόχρηστα ποδήλατα!

Ένας άλλος, ευρωπαϊκός αέρας έρχεται οσονούπω στην πόλη της Βέροιας. Ένας αέρας από... Άμστερνταμ. Όχι, ο αέρας δε θα μυρίζει κάνναβη. Είπαμε, μπορεί να είναι νόμιμη η καλλιέργειά της για φαρμακευτική χρήση αλλά δε θα την προσφέρουν και στα καφέ της πόλης. Η αρχή θα
γίνει με κοινόχρηστα ποδήλατα που προτίθεται να τοποθετήσει ο δήμος Βέροιας σε τέσσερα σημεία της πόλης. Στα πλαίσια του προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία - Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», η Περιφέρεια εξέδωσε στο δήμο Βέροιας πρόσκληση με τίτλο «Αστική κινητικότητα στις περιοχές παρέμβασης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης της Βέροιας», για την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 92.000 ευρώ.



 
Σύμφωνα με την πρόταση, το αυτοματοποιημένο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, θα περιλαμβάνει 25 ποδήλατα δημόσια χρήσης για κίνηση στον αστικό ιστό, ενώ θα δημιουργηθούν και τέσσερις σταθμοί μίσθωσης, με συνολικά 38 ηλεκτρονικές θέσεις, στην πλατεία Κόρακα, πλατεία Ωρολογίου, πλατεία Αγ. Αναργύρων και πλατεία Ελιάς.



Το σύστημα θα δίνει στους χρήστες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης ποδηλάτων.

Μια νέα αστική κουλτούρα -και γυμνασμένα πόδια- πρόκειται να αποκτήσουν οι Βεροιώτες, αν προχωρήσει το εγχείρημα, αν καταφέρει να επιβιώσει από βανδαλισμού και αν φυσικά καταφέρουν να «τα βρουν» με τους οδηγούς των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

1 σχόλιο:

  1. «... ἂν καταφέρῃ νὰ ἐπιβιώσῃ ἀπὸ βανδαλισμούς...» Μὲ τοὺς ἀνάγωγους ἀναρχοάπλυτους ποὺ ἔχουμε, δὲν εἶμαι αἰσιόδοξος._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ