Quantcast

http://picasion.com/

Βρήκαμε που κρύβεται το μυστικό του «Piazza Panera»!

Για να δημιουργήσεις το τέλειο burger ή να ετοιμάσεις την τέλεια μπριζόλα, δεν είναι απλό... έχει τα μυστικά του. Εμπειρία, τεχνογνωσία και άριστη πρώτη ύλη. Εκεί κρύβονται και τα μυστικά της επιτυχίας του «Piazza Panera». Εμπειρία και τεχνογνωσία που αποκτήθηκε επί σειρά πολλών ετών στην Αμερική και άριστη
πρώτη ύλη που παράγεται εδώ, στη Βέροια. Φυλάσσεται καλά, διατηρείται και ωριμάζει στα ειδικά dry age ψυγεία της εταιρείας Μπουντζόλας, σε μια διαδικασία εβδομάδων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτει πιο «πλούσια» γεύση και εξαιρετικά τρυφερό κρέας.
Από εκεί γίνεται η επιλογή των εκλεκτών κομματιών βόειου κρέατος για τα burger, τα steaks και τις Τόμαχωκ μπριζόλες, που πολύ υπερήφανα σερβίρει το «Piazza Panera» και που μόνο αν δοκιμάσετε θα καταλάβετε τη διαφορά από μια απλή μπριζόλα. Γιατί το μυστικό είναι στο σίτεμα. Εκεί χτυπάει η καρδιά του Panera... Από εκεί αρχίζουν όλα, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, το καλύτερο burger και μπριζόλα που φάγατε ποτέ!
Πιερίων 46, Βέροια
τηλ. 2331 301990


Και επειδή το καλό το κρέας είναι το... σιτεμένο, ας μάθουμε λίγα πράγματα για τη διαδικασία της ξηράς ωρίμανσης. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η ωρίμανση ή καλύτερα το σίτεμα του κρέατος ήταν υπόθεση ολίγων ημερών από τη στιγμή της σφαγής του έως την ημέρα της κατανάλωσης του. Τελευταίως έχουν στραφεί στην τεχνική της ξηράς ωρίμανσης του βοδινού κρέατος. Η ιδέα που έχε δοκιμασθεί παλαιότερα και δεν είναι βέβαια καινούρια, είναι η απαλλαγή του κρέατος από ένα μέρος της υγρασίας του που περιέχεται σε αυτό.
Καθώς το κρέας ηρεμεί, τα ένζυμα που υπάρχουν στα κύτταρα των μυών ελευθερώνονται και διασπούν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα ενώ κάποια απ’ αυτά δημιουργούν το "ουμάμι" (Το ουμάμι είναι η 5η βασική γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό) δίνοντας βάθος στη γεύση. Μετατρέπουν τους λίγους υδατάνθρακες που έχει το κρέας σε σάκχαρα κι έτσι το κρέας γίνεται γλυκύτερο. Ακόμα, διασπούν τους συνδετικούς ιστούς γύρω από τις πρωτεΐνες και κάνουν το κρέας τρυφερότερο.
Όλα αυτά μπορούν να συμβούν αρκεί να δώσουμε στο κρέας χρόνο με την μέθοδο τις ξηράς ωρίμανσης. Όταν αυτό ωριμάζει σε ξηρό περιβάλλον το νερό που βρίσκεται μέσα του βγαίνει προς τα έξω, οι γεύσεις συμπυκνώνονται.
Όσον αφορά την υγιεινή, οι επιστήμονες που ερεύνησαν το θέμα, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι αν η διαδικασία γίνει σωστά, η ξηρά ωρίμανση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του κρέατος. Δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη επιστήμη αλλά χρειάζεται πειθαρχία για να φροντίζεις το κρέας και να ρυθμίζεις τις παραμέτρους αντίστοιχα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ