Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λαοθάλασσα στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας - Τι λέει η αστυνομία

Ο απλός κόσμος ήταν ο πρωταγωνιστής των χθεσινών συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν συγχρονισμένα σε 23 πόλεις της Μακεδονίας. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στις πλατείες για να διαδηλώσουν ειρηνικά με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.
Ενήλικες και παιδιά, μητροπολίτες, ιερείς, πολιτικοί και μέλη συλλόγων, κρατώντας μία ελληνική σημαία στο χέρι ή φορώντας κάποιο χαρακτηριστικό από τα χρώματα της γαλανόλευκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας.


Στη Βέροια και στην Πλατεία Ωρολογίου η καρδιά του συλλαλητηρίου χτυπούσε από νωρίς, με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των διοργανωτών. Παρά το γεγονός ότι το συλλαλητήριο διοργανώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω συγκομιδής στα χωράφια του νομού, οι διογανωτές της διαδήλωσης εκτιμούν ότι πάνω από 5.000 Ημαθιώτες βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Ωρολογίου.
 

Τι λέει η στο veriotis.gr ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Κεν. Μαλεδονίας

Μετά την πρόσφατη αντιπαράθεση που εκφράστηκε για τον όγκο των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο, το ενδιαφέρον στράφηκε στην ΕΛΑΣ εν αναμονή πιθανής ανακοίνωσης για την προσέλευση. Σύμφωνα με την επίσημη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαου Ζησιμόπουλου, ο οποίος μίλησε στο veriotis.gr, δεν πρόκειται να δοθεί κανένα αριθμητικό στοιχείο. «Όλα κύλησαν απολύτως ομαλά. Όλες οι εκτιμήσεις για το πλήθος που συγκεντρώθηκε θα μείνουν σε υπηρεσιακό επίπεδο και μόνο. Δεν πρόκειται να γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση» είπε ο κ.Ζησιμόπουλος.
Η ΕΛ.ΑΣ αντιμετώπισε με επιφύλαξη αυτή τη φορά τις όποιες ανακοινώσεις για το πλήθος των διαδηλωτών, για να αποφευχθεί, όπως φαίνεται, ενδεχόμενη διαφωνία με τους διαργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ