Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα fake news σχετικά με τα επεισόδια στις Πρέσπες

Με τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιδρούσαν στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στο Πισοδέρι της Φλώρινας, εμφανίστηκαν αρκετά δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν ανυπόστατες φήμες. Η πρώτη φήμη έκανε λόγο για μια γυναίκα νεκρή.
Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε αυτή τη φήμη και έτσι ξεκίνησε μια σειρά αναδημοσιεύσεων από διάφορα blogs. Αργότερα διόρθωσε τη δημοσίευση, αλλά η αναπαραγωγή της φήμης είχε ξεκινήσει ήδη. Άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η γυναίκα είναι σχεδόν νεκρή και άλλα ότι είναι σε κώμα.



Η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει καμιά σχέση με τα επεισόδια στο Πισοδέρι. Μάλιστα «κόπηκε» για να μην καταλάβουν οι αναγνώστες ότι η φωτογραφία είναι μια άσχετη εικόνα από το εξωτερικό. Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναπαρήγαγε αυτή τη φήμη χρησιμοποιώντας την άσχετη φωτογραφία ή από δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την φωτογραφία και τη φήμη με τη νεκρή γυναίκα. Η αναστάτωση για τη νεκρή γυναίκα ξεκίνησε από το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook από έναν διαδηλωτή. Δείτε το video:



Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ