Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας... σε τίτλους

Στον απόηχο της συμφωνίας για το ονοματολογικό
Η 13η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο της πόλης. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι,
πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση, καταθέτοντας απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

  • Στον απόηχο της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, το δικό του σχόλιο θέλησε να κάνει ο Δήμαρχος Βέροιας, λέγοντας πως και στο παρελθόν, όταν σπρώχνοντας την Τουρκία στην αγκαλιά της ΕΕ ελπίζαμε σε ειρήνη και καλή συνεργασία, αυτό δεν έγινε. «Γιατί να γίνει τώρα. Δε θα έχει καλή εξέλιξη για εμάς». Έριξε επίσης τα βέλη του στον Μητσοτάκη, λέγοντας πως κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. «Ξέρουμε ότι συμφωνεί αλλά προσπαθεί να πείσει ότι είναι απέναντι».


  • Σύμφωνος με τη συμφωνία και με το παραπάνω ο Νίκος Μπέκης, που θεώρησε πως υπερέβη προς το θετικότερο τη γραμμή του 2008. Κερδίζουν οι νηφάλιοι, οι ψύχραιμοι και αυτοί που θέλουν να λύνουν προβλήματα και να πάνε μπροστά. Δυστυχώς και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ενώ έριξε βολές στο Μητροπολίτη για την ενεργή συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, λέγοντας πως ως κληρικός δεν είχε το δικαίωμα να μπλέκεται σε πολιτικά θέματα. 
  • «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης για την τοποθέτηση του Δημάρχου απέναντι στη συμφωνία, μη έχοντας καταλάβει τελικά τη θέση του. «Μας έχει συνηθίσει στο πολυπρόσωπο του χαρακτήρος του, θέλει να πατήσει σε πολλές βάρκες δυστυχώς είναι τρύπιες».
  • Δεν είμαστε εδώ για να ψυχανεμιστούμε τι θέλει ο κάθε ένας πχ ο κ. Μητσοτάκης. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αντίθετη με τη συμφωνία και αυτό θα πράξει και στη βουλή όλα τα άλλα είναι θεωρίες, είπε ο Ζήσης Πατσίκας.
  • Δημοψήφισμα ζήτησε ο Αντώνης Καγκελίδης, ενώ στήριξε τη συμμετοχή του Μητροπολίτη στο συλλαλητήριο, ανατρέχοντας στην ιστορία. «Σε αλυτρωτικές βλέψεις χρειάζεται ο κλήρος».


  • Ιστορικές στιγμές χαρακτήρισε αυτές του ΔΣ ο Θεόφιλος Κορωνάς, λέγοντας «Οι δεξιοί κατηγορούν τους αριστερούς για φιλοαμερικανισμό. Η υποκρισία περισσεύει», «ξεσκεπάζοντας» παράλληλα τις προθέσεις των διοργανωτών του συλλαλητηρίου, που όπως ήταν ήταν αντικυβερνητικές και γιαυτό δεν έκαναν κρούση στο δήμο μας για διοργάνωση. 
  • Αντίθετη με το σκοπό και το περιεχόμενο της συμφωνίας δήλωσε η παράταξη του Γιώργου Μελιόπουλου, ενώ στάθηκε στο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής Κυψέλης, που βλέπουν την παιδική χαρά να ρημάζει.
  • «Μπλόκο» στο δρόμο που οδηγεί στα Ανάκτορα της Βεργίνας, που μόλις παραδόθηκαν στο κοινό, κατήγγειλε ο Γιώργος Γουλτίδης, κάτι που πάει κόντρα στην απόφαση του ΔΣ. Επιτακτική ανάγκη, μέχρι νεοτέρας, έπειτα από αυτοψία της Τροχαίας και της Αρχαιολογίας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ο Άρης Λαζαρίδης.
  • Με αφορμή τα ποδήλατα που θα έρθουν στη Βέροια και τα αδέσποτα που δε φεύγουν, ανέφερε πως οι πολίτες του παραπονιούνται λέγοντας «θα κάνετε εκπαίδευση στα σκυλιά με τα ποδήλατα;» και πρότεινε να λυθεί το θέμα των αδέσποτων άμεσα γιατί «οι πολίτες θα μας πάρουν με τις πέτρες!
Η συνεδρίαση αυτή τη στιγμή συνεχίζεται με τα θέματα της ημερήσια διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ