Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με το 3ο Διεθνές Συνέδριο ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018 τις εργασίες του το 3ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο στη Βέροια, ανοίγοντας έτσι επίσημα το Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την
Κοινοπραξία Ο.Π. Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας, τον Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το ξενοδοχείο Αιγές, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αντώνογλου Νικόλαος.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Πατσίκας, ανέφερε πως ο θεσμός θωρακίζεται και θέτει βάσεις για περαιτέρω εξέλιξη, ενώ παρουσίασε και τις επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ, που κάθε χρόνο επιχειρείται από τους διοργανωτές να είναι νέες και πρωτότυπες, όπως η βιωματική δράση συγκομιδής για οικογένειας, κάτι που είχε μεγάλη ανταπόκριση. Ανέφερε και κάποιους από τους σκοπούς του ΤΟΒ, που πέρα από την διοργάνωση του Φεστιβάλ, είναι να αναδειχθεί το ροδάκινο ως ένα βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας, να συνεισφέρει στον αγροτουρισμό κ.α.


Έκλεισε με ένα σχόλιο 
για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και ειδικά οι αγρότες, με καλές και κακές χρονιές. «Παράγουμε τα καλύτερα ροδάκινα και κομπόστα στον κόσμο. Πρέπει ο καθένας με τον τρόπου του να στηρίξει την παραγωγή. Η γιορτή του ροδάκινου είναι ένα παιδί της κρίσης, γεννήθηκε στα δύσκολα. Φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε όταν θα έρθουν τα καλύτερα». 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Λογγιζίδης Δημήτριος εκ μέρους της Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας, ο Στέφανος Αποστολίδης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ο πρόεδρος της ΕΛΓΟ Δήμητρα Νικόλαος Κατής και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Αντώνογλου Νικόλαος.
Στο συνέδριο ομιλητές ήταν ο Χανιωτάκης Ιωάννης, Senior Director Ανάπτυξη Εργασιών Αγροτικού Τομέα - Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, με θέμα «Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Ανάπτυξη της Καλλιέργειας των Ροδάκινων», ο Javier Basols, president Cooperativas Agro-Alimentarias de España (Πρόεδρος Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών Ισπανίας), με θέμα «Δομή και εξέλιξη της παραγωγής Ροδάκινου / Νεκταρινιού στην Ισπανία» και ο Μερέας Βασίλης, πρ. Διευθυντής Αγροτικής Πολιτικής, Τεκμηρίωσης και Διεθνών Σχέσεων ΥΠΑΑΤ, με θέμα «Η ΚΑΠ μετά το 2020».


 

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με θέμα «Νέες αγορές για το ροδάκινο: Στόχος εφικτός ή ουτοπία;», στην οποία συμμετείχαν οι Χαμπίδης Δημήτρης - πρόεδρος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Γιαννακάκης Χρήστος - πρόεδρος Κοινοπραξίας Ο.Π. Συνεταιρισμών Ημαθίας, Στεργίου Ιωάννης - εμπορικός διευθυντής Novacert ΕΠΕ, Αποστολίδης Στέφανος - αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας - εξαγωγέας Tasty Fruit Ο.Ε. Δείτε φωτογραφίες:
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ