Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα δάκρυα συγκίνησης του Ανδρέα Βλαζάκη και τα κόκκινα τριαντάφυλλα

Συγκινήθηκε πολύ, δεν άντεξε και λύγισε ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Βλαζάκης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του δήμου Βέροιας. Ύστερα από την τιμητική πλακέτα που του απονεμήθηκε για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέβηκε στο βήμα και
μιλώντας για τα χρόνια της θητείας του επανέφερε στη μνήμη στιγμές της πολιτικής του καριέρας, με βραχνή φωνή. Το όνομα της Βέροιας, της πόλης που όπως είπε «θα συνεχίζει να προχωρά» ήταν οι λέξεις και η φράση που έφεραν τη συγκίνηση στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου. 

«Η τιμητική πλακέτα ανήκει στους δημοτικούς συμβούλους που προσέφεραν το καλύτερο στους συμπολίτες. Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα, αφού δεν μπορώ να ξεχάσω τις μαραθώνιες συνεδράσεις, τις κρίσιμες αποφάσεις με σκοπό πάντα να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και ποιότητα. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν πολλά χρόνια και δημοτικές αρχές, σε μία πόλη που θα συνεχίζει να υπάρχει και να ζει...» είπε ο πρώην δήμαρχος Βέροιας.

Για την προσφορά του Ανδρέα Βλαζάκη στη θέση του δημάρχου από το 1982 έως το 1994, αλλά και ως νομάρχης από το 1994 έως το 1998, μίλησε ο τότε διάδοχός του στον δημαρχιακό θώκο, Γιάννης Χασιώτης. «Το 1982 έγιναν τομές και οι δήμοι από εκδότες πιστοποιητικών και συλλέκτες σκουπιδιών άρχισαν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Οργανώθηκαν τα συνοικειακά συμβούλια, με λαϊκές συνελεύσεις έως και 1.500 ατόμα. Ο δήμος πλέον άρχισε να ασκεί ενεργή κοινωνική πολιτική και οι πολίτες είχαν πλέον άποψη. Έγιναν εκατοντάδες έργα αυτή την περίοδο και εδώ πρέπει να μιλήσω για το θάρρος του Ανδρέα Βλαζάκη να ιδρύσει τη ΔΕΥΑΒ και να εντάξει τη Βέροια στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, καθιστώντας την στις προηγμένες πόλεις» είπε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα του συμμαθητή του

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα που χάρισε ο συμμαθητής του Ανδρέα Βλαζάκη, Τάκης Κουμούσης. «Είναι μία κίνηση φιλίας και αγάπης προς τον φίλο μου και συμμαθητή» είπε ο κ. Κουμούσης, ενώ μέσα στο χαρτί περιτυλίγματος των λουλουδιών βρισκόταν και ένα γράμμα, με παραλήπτη τον πρώην δήμαρχο Βέροιας γραμμένο από τον παιδικό του φίλο.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ