Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε τίτλους

Η 4η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2018 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πήραν το λόγο στην προ ημερησίας συνεδρίαση, καταθέτοντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος
Βέροιας, κάνοντας αναφορά στη συνάντηση που πραγματοποίησε στην Αθήνα σχετικά με τη διοργάνωση της παγκόσμια συνάντησης ερασιτεχνικού χάντμπολ αλλά και στη συνάντηση που είχε με κυβερνητικό κλιμάκιο, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Τη στέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης, που τώρα είναι απομονωμένο στη Βεργίνα, στο κτίριο των παλιών Δικαστηρίων, ζήτησε ο Νίκος Μπέκης, προκειμένου να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τα σχολεία αλλά και για κάθε επισκέπτη.

Στο πρόβλημα χωρητικότητας των Κοιμητηρίων Βέροιας και του Οστεοφυλακίου αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, επισημαίνοντας την αγωνία του κόσμου για τα οστά των συγγενών τους. 
Επεσήμανε στη συνέχεια και τον κίνδυνο τραυματισμού από τα κατεστραμμένα κιγκλιδώματα στην περιοχή της Μπαρμπούτας, τα οποία έχουν σαπίσει και χρίζουν άμεσης αντικατάστασης. 

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Ζήσης Πατσίκας, που πρότεινε τα ξύλινα κιγκλιδώματα να αντικατασταθούν με κάγκελα, έτσι ώστε να μην ξηλώνονται για από τους πολίτες που πιθανόν τα χρησιμοποιούν για θέρμανση.

Τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων ζήτησε ο Θωμάς Αγγελίνας, καθώς όπως είπε, οι αγροτικές εργασίες έχουν αυξηθεί αυτή την περίοδο και οι δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Αιχμές στη δημοτική αρχή για τη μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης που ενώ ψηφίστηκε έπειτα από απόφαση δημοτικού συμβουλίου, βρίσκεται επί 3 χρόνια στο συρτάρι, εξαπέλυσε ο Γιώργος Γουλτίδης. 

Με την ολοκλήρωση των προ ημερησίας τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων, ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ