Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη»

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ονοματοθεσίας της οδού «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη», πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9/3, έξω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος στο Πανόραμα. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης
κ. Παντελεήμων και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί, του Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδας, Α/Δ Διονυσίου Κούγκα, του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Χρήστου Σιμούλη και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος.
Στην τελετή παραβρέθηκαν, η μητέρα Παρθένα Αμανατίδη και η οικογένεια του πεσόντος στο καθήκον ειδικού φρουρού, ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, εκπρόσωποι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο Στρατηγός Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ΙΜΠ, ο Δήμαρχος Βέροιας, ο Διευθυντής της ΑΔ Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μαυροκεφαλίδης και Διονύσης Κουλουριώτης, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόποπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Κραβασίλης, ο Διοικητής του ΑΤ Βέροιας Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Βέροιας Ανδρέας Καλοερόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Παναγιώτης Χαρέλας, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Φρουρών και της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών και άλλοι.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Κούγκας ευχαρίστησε τον Δήμο που με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε την ονοματοδοσία της οδού. «Με την ενέργεια αυτή αποδίδεται ελάχιστος φόρος τιμής για αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους και καταγράφησαν στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων του Σώματος αλλά και στην ψυχή και τη συνείδησή μας ως ήρωες. Στον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, προσηλωμένος στην αποστολή και τον όρκο του. Με περίσσια αίσθηση του καθήκοντος, αψήφησε τον κίνδυνο και έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την ασφάλεια των συνανθρώπων μας. Παρά την απουσία του, μας υπενθυμίζει καθημερινά το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Κούγκας ευχόμενος καλή δύναμη στην οικογένεια του ήρωα Ειδικού Φρουρού και απευθυνόμενος στη μητέρα του Χαράλαμπου Αμανατίδη είπε «Ο πόνος σας γίνεται μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης προς όλους μας».
«Με τη σημερινή τελετή τιμάμε τη μνήμη του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, ενός ακόμα θύματος τυφλής βίας της εγχώριας τρομοκρατίας, που δεν έχει θέση στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε αρχικά ο κ. Βοργιαζίδης, ενώ συνεχάρη τον κ. Κούγκα για την πρωτοβουλία του να προτείνει στο δήμο την ονοματοδοσία της οδού, «που πλέον θα θυμίζει τη θυσία του Ημαθιώτη Ειδικού Φρουρού και όλων των Αστυνομικών που χάθηκαν άδικα στο βωμό του καθήκοντος», ανέφερε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας στη συνέχεια όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της τελετής και όσους παραβρέθηκαν.
«Ιδιαίτερη ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό η σημερινή, καθώς εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Χαράλαμπο Αμανατίδη, αποτελεί και ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από πράξεις ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Ημέρα περισυλλογής, μνήμης και τιμής στην αφοσίωση, την αυταπάρνηση και τη θυσία των πεσόντων. Η πολιτεία σέβεται και τιμά και η Ελληνική Αστυνομία δεν ξεχνά, καθώς μια τέτοια μέρα ενισχύει το ηθικό του προσωπικού της, αναδεικνύει το μέγεθος της ευθύνης μας να ανταποκριθούμε στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών, να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ασφαλές περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Σιμούλης.
Το κλίμα φόρτισε ο κ. Μαυροειδάκος, όταν κατά την ομιλία του έκανε αναδρομή στα τραγικά γεγονότα της 31ης Δεκεμβρίου 2004. «Έχουν περάσει ήδη 13 χρόνια από εκείνο το τραγικό ξημέρωμα της 31/12/2004, όταν στις 03:30 χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν "Στράτο τρέξε στην Κηφισιά, κάτι έπαθε ο Χαράλαμπος". Πήγα και βρήκα το συνάδελφο με το πιστόλι στο χέρι, γιατί είχε αποφασίσει να μην παραδώσει τον οπλισμό του. Δυο καθάρματα, με δυο όπλα, τον γάζωσαν με 15 σφαίρες στο σώμα. Κάποιοι βγήκαν τότε και είπαν για προσωπικές διαφορές. Η αλήθεια είναι όμως ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, που ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί και κάποιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. "Χαράλαμπε, μαζί με το Γιάννη, το Σπύρο, το Γιώργο και τους άλλους συναδέλφους μου, είσαι γραμμένος στο πάνθεον των ηρώων Ειδικών Φρουρών με χρυσά γράμματα. Έχει όμως ένα παράπονο. Μετά από 13 χρόνια, τα καθάρματα αυτά είναι ασύλληπτα. Καλούμε την Πολιτεία να ανοίξει ο φάκελος της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη», είπε κλείνοντας και με έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο κ. Μαυροειδάκος.
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη», ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. Την σημαία των αποκαλυπτηρίων παρέδωσε ο Διοικητής της Σχολής κ. Κούγκας στον Δήμαρχο Βέροιας, όπου με τη σειρά του την παρέδωσε στη μητέρα του πεσόντος, Παρθένα Αμανατίδη. Δείτε φωτογραφίες:














































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ