Quantcast

http://picasion.com/

Ο Γιώργος Καραμίχος ως Σαούλ, φέρνει τη Βέροια στο Χόλυγουντ!

Δείτε το trailer της ταινίας
Ένα μεγάλο και καθοριστικό άλμα στη διεθνή καριέρα του, επιχειρεί ο γνωστός βεροιώτης ηθοποιός, Γιώργος Καραμίχος, μέσω της πρωταγωνιστικής συμμετοχής του, στην χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, για τη ζωή του Απόστολου Παύλου, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα, αύριο Παρασκευή 23 Μαρτίου. Πρόκειται για
την ταινία «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (Paul, Apostle of Christ) στην οποία ο Γιώργος Καραμίχος υποδύεται τον Απόστολο Παύλο, στην εποχή που ήταν γνωστός ως Σαούλ και δεν είχε ασπαστεί ακόμη τον Χριστιανισμό.

Η ταινία «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» εντάσσεται στο πλαίσιο των κινηματογραφικών παραγωγών που επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο του σινεφίλ ενδιαφέροντος τις ταινίες δραματοποίησης πρωταγωνιστών και στιγμών της Βίβλου. Μια θεματολογία που στις δεκαετίες 1950-1970 γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, κάτι που οι παραγωγοί της Μέκκας του Κινηματογράφου θεωρούν ότι μπορούν να επαναλάβουν και πάλι, μέσω των αντίστοιχων ταινιών που σκέφτονται να δημιουργήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο, ο «Σαμψών» του σκηνοθέτη Bruce Macdonald που περιγράφει τη ζωή του ομώνυμου βιβλικού ήρωα και ήδη γνωρίζει σχετική εμπορική επιτυχία στο διεθνές box office, ενώ η αρχή έγινε το 2014, με τον επικό «Νώε» (Noah) του δημιουργικού Darren Aronofsky, με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο Russell Crowe στον ομώνυμο ρόλο.

Ο «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» είναι μια ταινία φιλόδοξη καθώς η δαπάνη της παραγωγής της, ανήλθε στα 5 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ ήδη από το τριήμερο της πρεμιέρας της (από αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο), όταν θα παιχτεί σε 1.400 αίθουσες σε όλο τον κόσμο, υπολογίζεται να συγκεντρώσει εισπράξεις μεταξύ 2 και 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό που αναμένεται να υπερ-δεκαπλασιαστεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Κι αυτό καθώς πρόκειται για μια ταινία που έχει προ-διαφημιστεί έντονα, έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους κριτικούς για τη συνολική δομή της, ως κινηματογραφική παραγωγή και «βγαίνει» στον αέρα σε μια εποχή που το θρησκευτικό συναίσθημα είναι σε μεγαλύτερη ένταση, λόγω των ημερών του Πάσχα.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στη Μάλτα, στο νησί όπου ναυάγησε ο Απόστολος των Εθνών, στον δρόμο του προς τη Ρώμη, ενώ γίνονται αναφορές σε όλη τη διαδρομή της θεόσταλτης πορείας του, φυσικά και στη Βέροια. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί και η «συμβολή» του Γιώργου Καραμίχου, ο οποίος στις συνεντεύξεις που παραχωρεί σε αμερικανικά και άλλα διεθνή μέσα, δεν παραλείπει να αναφέρεται στη Βέροια, τόσο ως τον τόπο καταγωγής του, όσο και σε ότι αφορά το πέρασμα του Απόστολου Παύου από την πόλη. Να σημειώσουμε επίσης ότι ήδη κυκλοφορούν στον χώρο του κινηματογραφικού θεάματος, εγκωμιαστικά σχόλια για την ηθοποιία του Γιώργου Καραμίχου καθώς όπως αναφέρουν οι έχοντες γνώση και άποψη, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας, έχουν κατορθώσει να αποδώσουν μια αυθεντική μεταφορά του ρόλου τους (Hollywood Reporter: «…as authentic and visceral as possible to be real»), γεγονός που φαίνεται να προδικάζει μια μεγάλη επιτυχία, γενικότερα για την ταινία και ειδικά για τον βεροιώτη πρωταγωνιστή της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης, ο James Faulkner ως Απόστολος Παύλος, ο Jim Caviezel ως ο Λουκάς ο Ευαγγελιστής, ο John Lynch ως Ακύλας και η Joanne Whalley ως Πρίσκιλλα.

ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ