Quantcast

http://picasion.com/

Δράση «ΜΑΖΙ»: Επίσκεψη της ΔΥΕΠ Αγίας Βαρβάρας στο 3ο Δημοτικό

Σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθήτριες & οι μαθητές του 3ου Δ.Σ. Βέροιας είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τα παιδιά της ΔΥΕΠ (Δομής Υποδοχής & Εκπαιδευσης Προσφύγων) Αγ. Βαρβάρας, σε μια δράση που παραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Προισταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ Διονύση Διαμαντόπουλου & του Συμβούλου της 4ης Περιφέρειας Ημαθίας, κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου. Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη δράση «Μαζί», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ; 2018» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η δράση «Μαζί» υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και τους νέους, όπως είναι οι συνεργασίες σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες. Κάπως έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε, μικροί και μεγάλοι, μαθητές και δάσκαλοι, μέσα από βιωματικά ομαδικά δρώμενα και παιχνίδια, χρώματα και πινέλα, αθλοπαιδίες και συνεργατικό πνεύμα. 

Ανταλλάξαμε βλέμματα, χαμόγελα, εμπειρίες, τραγούδια και ζωγραφιές, μάθαμε λίγα περισσότερα ο ένας για τον άλλο, ακούσαμε τη γλώσσα κάθε λαού και συνειδητοποιήσαμε πόσο ίδιοι και συνάμα διαφορετικοί είμαστε όλοι μεταξύ μας.

Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι, που παίξαμε στην αυλή του σχολείου, γίναμε για λίγο οι κάτοικοι ενός όμορφου χωριού του Αμαζονίου, με αγαπημένους κατοίκους, που όμως μια ξαφνική καταστροφή άλλαξε τις σχέσεις τους. Και η βιωματική αυτή εμπειρία έγινε μια ομαδική ζωγραφιά για το "ποτάμι" που μας χωρίζει και την αγάπη που μας ενώνει.

Το διδακτικό προσωπικό, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά, τους δασκάλους και τους συνοδούς της ΔΥΕΠ Αγ. Βαρβάρας για τη ζεστή και τρυφερή αγκαλιά τους και ευελπιστούμε σε μια νέα συνάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ