Τελευταία μέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Μηδενική αύξηση τζίρου στη Βέροια

Ολοκληρώνονται σήμερα, οι χειμερινές εκπτώσεις και οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους λίγες ώρες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με μειωμένες τιμές. Στα καταστήματα της Βέροιας παρατηρήθηκε μηδενική αύξηση του τζίρου, αφού η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική. Ο Εμπορικός Σύλλογος ελπίζει σε ανάκαμψη του κλίματος ενόψει Πάσχα,
αφού η τσέπη των καταναλωτών δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με το κόστος για το πετρελαίο θέρμανσης. 

Σημειώνεται πως κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις