Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πάει και το παρκάρισμα στα Δίδυμα Λουτρά... Μας το «παίρνει» η Αρχαιολογία!

Τον χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στους Δίδυμους Λουτρώνες και το Εργατικό Κέντρο της Βέροιας έβαλε στο «μάτι» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Το συγκεκριμένο ακάλυπτο σημείο (πλατεία Ελευθερίας) που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ, η Αρχαιολογία θέλει να το εκμεταλλευτεί ως εργοτάξιο για τις ανάγκες των εργασιών
που θα γίνουν για την αποκατάσταση του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού Βέροιας και να το αποκλείσει τελείως από την πρόσβαση και στάθμευση των αυτοκινήτων.
Υπέβαλλε μάλιστα ήδη και σχετική αίτηση στο δήμο, την οποία το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει τη Δευτέρα και να λάβει απόφαση αν θα την εγκρίνει ή όχι.

Διαβάστε την αίτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων: «Με το υπ’ αριθμ. 22917/16079/310/27 αίτημά της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ζητά τη δέσμευση του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου (Πλατεία Ελευθερίας Ο.Τ. 70α), για δημιουργία εργοταξίου για την ανάγκη εκτέλεσης του έργου Αποκατάστασης του 
Σήμερα στο χώρο αυτό δεν υπάρχει κυκλοφοριακή κίνηση οχημάτων, αλλά χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Με τη δημιουργία του εργοταξίου δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία στις παράπλευρες οδούς της περιοχής (Λουτρού, Ελευθερίας, Κυριωτίσσης, Περδίκα και Εθν. Αντίστασης).
Συνέπεια των παραπάνω θα είναι η ολική απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο χώρο αυτόν.
Η κατάληψη του χώρου θα γίνει με μόνιμη εργοταξιακή περίφραξη με ευθύνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Μετά τα παραπάνω καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ