Ένωση Φωτογράφων Ημαθίας: Προσοχή σε όσους παριστάνουν τους φωτογράφους


Την προσοχή και την επαγρύπνηση γονέων, κηδεμόνων και συγγενών εφιστά με ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ημαθίας, με αφορμή τη σύλληψη παιδόφιλου που υποδυόταν τον φωτογράφο βαπτίσεων στην Αθήνα. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι η
συγκλονιστική αυτή είδηση θίγει τον κλάδο και παραθέτει συμβουλές στο κοινό για την επιλογή του φωτογράφου και την κάλυψη οποιονδήποτε εκδηλώσεων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν παιδιά. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:
To ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν.Ημαθίας λαμβάνοντας επίσημα θέση για το περιστατικό με τον παιδόφιλο, που εμφανίζεται κατά το Μυστήριο της Βάπτισης και υποδύoντας τον φωτογράφο κρατώντας επαγγελματική μηχανή και αφού φωτογραφίσει την στιγμή της εμβάπτισης και της ένδυσης του μωρού εξαφανίζεται, δηλώνει ότι:
 
-Το εν λόγω άτομο δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματία φωτογράφο.

-Ουδέποτε στο παρελθόν νόμιμος επαγγελματίας φωτογράφος μέλος της ένωσης μας ή κάποιου άλλου σωματείου της Ελλάδας, δεν έχει καταγγελθεί για συλλογή και διάδοση παιδικής πορνογραφίας.
 
Τα μέλη του ένωσής μας:
- είναι εύκολο να βρεθούν δεν εξαφανίζονται
- είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα σε θέματα ανηλίκων και τηρούν τη φωτογραφική δεοντολογία.
- ουδέποτε κοινοποιούν φωτογραφίες βαπτίσεων, σχολείων, παιδικών εκδηλώσεων κλπ, χωρίς την άδεια σας
- δεν προσλάμβάνουν τυχαία τους συνεργάτες τους.
- έχουν άμεση αντίληψη του χώρου που καλύπτουν και αντιλαμβάνονται παρείσακτους που υποδύονται τους φωτογράφους προφυλάσοντας σας από πιθανές παρόμοιες καταστάσεις.
 
Το ΔΣ, θέλοντας να προστατέψει τους γονείς από παρόμοια περιστατικά, συμβουλεύει:
Μετά την επιλογή επαγγελματία φωτογράφου για την κάλυψη της εκδήλωσης σας, ενημερώστε εκ των προτέρων το φωτογράφο για τον αν υπάρχουν συγγενείς ή φίλοι με κάμερα και υποδείξτε τους.
Να είστε βέβαιοι ότι τα μέλη της ένωσή μας αντιμετωπίζουν τις ιδιωτικές στιγμές σας με τον αρμόζοντα σεβασμό και μπορούν να σας προφυλάξουν από πιθανά παρόμοια περιστατικά.

Το ΔΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις