Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αιχμηρή απάντηση Τσιπουρίδου για τις Λευκές Νύχτες και τη μαύρη εργασία

Ευθεία απάντηση σε όσους καταγγέλλουν τον Εμπορικό Σύλλογο της Βέροιας και την Περιφέρεια για μαύρη εργασία στην παράταση του ωραρίου για τις Λευκές Νύχτες της αγοράς στις 22 Μαρτίου και στις 30 Αυγούστου, στέλνει με δηλώσεις της στο veriotis.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου. Μετά τις καταγγελίες της επικεφαλούς του ψηφοδελτίου
της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας (ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινας Χαραλαμπίδου ότι πρόκειται για ένα «απαράδεκτο μέτρο που στόχο έχει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων», η κ. Τσιπουρίδου έρχεται να ξεκαθαρίσει ότι σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς που πλήττεται από την κρίση, η ενίσχυση του τζίρου των καταστημάτων και η τόνωση της αγοραστικής δύναμης, και όλα αυτά με τη σφραγίδα του Εργατικού Κέντρου και της Περιφέρειας.
 

«Πρέπει να στηριχθεί η τοπική αγορά που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Βέροιας. Όποιος θέλει να καταγγείλει υπέρβαση του ωραρίου και μαύρη εργασία μπορεί να το κάνει στον επόπτη. Κανένας συνάδελφος όμως δεν διακινδυνεύει να μην πληρώσει στον εργαζόμενο τις υπερωρίες που δικαιούται, αφού τα πρόστιμα είναι υπέρογκα, φτάνοντας τις 12.000 ευρώ. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Οκτώβρη, όπου σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου υπήρξε αίτημα των συναδέλφων να επαναληφθούν οι Λευκές Νύχτες και φέτος, μετά από μία επιτυχημένη πρώτη προσπάθεια τον Μάρτιο του 2017. Ακολούθως υποβάλαμε το αίτημα στην Περιφέρεια η οποία πήρε την έγκριση από το Εργατικό Κέντρο για τρίωρη παράταση του ωραρίου. Αν θιγόταν κάποιο εργασιακό δικαίωμα δεν θα παίρναμε την έγκριση» δηλώνει στο veriotis.gr, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου.

Η ίδια επισημαίνει ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιήσει και Εμπορικοί Σύλλογοι άλλων νομών, χωρίς ωστόσο να έχουν απασχολήσει αρνητικά τη δημοσιότητα, ενώ υπογραμμίζει στο veriotis.gr ότι ο Εμπορικός Σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν θα αναστείλει τις Λευκές Νύχτες στην αγορά της Βέροιας που θα πραγματοποιηθούν κανονικά μετά το πέρας του ωραρίου της 22ας Μαρτίου και της 30ης Αυγούστου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ