Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαθήματα ραδιοερασιτεχνισμού στην Αγ. Βαρβάρα

Είστε λάτρεις των ερτζιανών και της τεχνολογίας; Θέλετε να αποκτήσετε γνώσεις για τη ραδιοεπικοινωνία και τους πομποδέκτες; Αν ναι τότε η κατάλληλη ευκαιρία και οι απαραίτητες γνώσεις προσφέρονται από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας - Αλεξάνδρειας - Νάουσας που ξεκινά μαθήματα για το επόμενο διάστημα. Οι εγγραφές των μαθημάτων (θεωρία –πράξη) σχετικά με
την προβλεπόμενη ύλη για τις εξετάσεις απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας SV & SY Α' εξαμήνου 2018 έχουν ξεκινήσει. Tα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα διδασκαλίας του συλλόγου στo κοινοτικό κατάστημα της Αγ. Βαρβάρας, ενώ υπεύθυνος για τα μαθήματα είναι ο συνάδελφος SY2ASA Ανδρέας Βλαχάκης με τηλέφωνο επικοινωνίας το 697 560 0904.

Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός;

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία φιλίας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους. Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο ή και στο Διάστημα. Η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται μόνο με την φωνή αλλά και με σήματα μορς καθώς και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνήσουν με όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα ερτζιανά κύματα. Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου. Σκοπός του ραδιοερασιτεχνισμού δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους ή κέρδος, αλλά για αυτοδιδασκαλία και προς το κοινωνικό όφελος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ