Quantcast

http://picasion.com/

Από μηνιγγίτιδα νόσησε βρέφος 3,5 μηνών στη Βέροια

Από μηνιγγίτιδα νόσησε βρέφος 3,5 μηνών στη Βέροια, το οποίο ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον είναι καλά στην υγεία του. Το παιδάκι αρχικά παρουσίασε υψηλό πυρετό και εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και προληπτικά του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ εκδήλωσε αιμορραγικό εξάνθημα και κρίθηκε
αναγκαία η μεταφορά του στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα τύπου Β. Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και χωρίς να προκαλέσει επιπλοκές και σήμερα το βρέφος έχει λάβει εξιτήριο όντας καλά στην υγεία του. 
Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος, συχνότερα γνωστή ως «βακτηριακή μηνιγγίτιδα» είναι απειλητική για τη ζωή του ανθρώπου, προσβάλλει υγιή άτομα, χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Προκαλείται από το βακτήριο Neisseria meningitidis, εξελίσσεται ταχύτατα και μπορεί να προκαλεί τον θάνατο ακόμα και εντός 24 ωρών, από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα δέκα άτομα που προσβάλλεται από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο καταλήγει (5-10%), παρά τη θεραπεία και ένα στα πέντε, που επιβιώνει, έχει σοβαρές αναπηρίες (εγκεφαλική βλάβη, απώλεια ακοής, ακρωτηριασμό άκρων, μαθησιακές δυσκολίες κ.α.). 
Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλεί βακτηριακή μηνιγγίτιδα και σηψαιμία, με τα βρέφη και τους εφήβους να διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης και ελέγχου της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου είναι ο εμβολιασμός. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Παίδων και Ενηλίκων περιλαμβάνει σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων κατά όλων των τύπων της μηνιγγίτιδας.


Ρεπορτάζ: Μαίρη Μπιμπή - http://news.in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ