Αντιδράσεις για την καλλιέργεια κάνναβης στην Ημαθία

Την αντίθεσή του με την απόφαση του Δήμου Νάουσας να παραχωρήσει 1.500 στρέμματα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, εκφράζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», Σάκης Τσιουλάκης. Μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιόφωνο ο ίδιος εξέφρασε φόβους σχετικά με την εκμετάλλευση και τις εφαρμογές της κάνναβης,
λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ναρκωτικά δεν μπορούν να χαρακρητιστούν φαρμακευτικά. «Σε αυτή την καλλιέργεια δραστηριοποιούνται μεγάλοι όμιλοι, κολοσσοί, οι αγρότες θα μετατραπούν σε παραγωγούς ναρκωτικών ουσιών» συνέχισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6. «Θέλουν οι νέοι να είναι στο περιθώριο παραδομένοι στα ναρκωτικά, αδύναμοι να αντιδράσουν σε όλα αυτά τα μέτρα. Αυτοί που εξαφάνισαν όλα τα αγροτικά προϊόντα δεν μπορούν να μας πουν ότι νοιάζονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τις ενέργειες του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα, ο οποίος προωθεί αυτές τις καλλιέργειες, ο αγροτοσυνδικαλιστής είπε ότι «ο κ. Καρανίκας τα δίνει στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Δημοφιλείς αναρτήσεις