Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλληλεγγύη στη μνήμη του Άκη

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική κίνηση αποκάλυψε στο blog που διατηρεί στο aekpassion.gr ο Κώστας Σταματιάδης.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ στο σημερινό του άρθρο έγραψε για την πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης για όλους» να μαζέψει φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο στα Πατήσια στη μνήμη του αδικοχαμένου Άκη Ψωμιάδη. Αναλυτικά το άρθρο του:

«Ξέρετε, πολλές φορές η ζωή είναι απρόβλεπτη. Έχει τον δικό της ρυθμό , το δικό της χαβαδάκι. Το δικό της σχέδιο. Πολλές φορές άδικο, αλλά δεν ακούει κανέναν και κάνει ότι γουστάρει. Η ζωή όμως έχει και σχέσεις ανθρώπινες, που περνούν μέσα από δοκιμασίες, μέσα από φωτιά και ατσάλι, μέσα από συμπληγάδες… Και δυναμώνουν και γίνονται άρρηκτες, μέσα από την συμπαράσταση, την στήριξη, την αλληλεγγύη…
Έχουμε διανύσει πολλά χιλιόμετρα κοινωνικής προσφοράς με τα παιδιά της Αλληλεγγύης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού . Μαζί με την ΟΧΕ, πρωτοστατούν όπου χρειάζεται… Δεν με εξέπληξε η πρωτοβουλία της Ελένης που μου έστειλε ένα μήνυμα χωρίς περεταίρω συζήτηση… «Για την μνήμη του παιδιού, του Άκη, να μαζέψουμε φάρμακα και να τα δώσουμε από κοινού, στο κοινωνικό Φαρμακείο στα Πατήσια». Χωρίς δεύτερη κουβέντα, έγινε πράξη η επιθυμία και γέμισε μια μεγάλη κούτα με φάρμακα και παραδόθηκε στο Φαρμακείο της Αλληλεγγύης στα Πατήσια. Σιωπηρά και σταθερά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά εγώ αισθάνθηκα ότι έπρεπε να το δημοσιοποιήσω αφού πρώτα ενημέρωσα και την οικογένεια. Γιατί ξέρετε, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Μόνο η ανθρώπινη σχέση, η ανθρώπινη επαφή, μπορούν να μας βοηθήσουν να αντέξουμε κάθε πόνο και να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα. Να ευχαριστήσω για μια φορά ακόμα την Ελένη, την Γιάννα, την Όλια και τα άλλα παιδιά, γιατί η σκέψη τους και η συμπαράστασή τους είναι ανεκτίμητη… Αλληλεγγύη για την μνήμη του Άκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ