Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο Νάουσας ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Συλλαλητήριο στο Νοσοκομείο της Νάουσας κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 08:30 το πρωί. Στο κάλεσμα των εργαζομένων συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Νάουσας, με σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν, καλώντας όλο τον κόσμο να συμμετέχει. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους:
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου    
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους - συνταξιούχους - αγρότες - μαγαζάτορες, γυναίκες και νέους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που αποφάσισε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νάουσας την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, 8:30πμ στο Νοσοκομείο.

Σταθερός μόνιμος στόχος πάλης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας είναι:
• Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία
• Να λειτουργήσουν οι 8 βασικές κλινικές του νοσοκομείου, όπως υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι αρνητικές εξελίξεις στο νοσοκομείο Νάουσας δεν αποτελούν εξαίρεση, δεν έπεσαν από τον ουρανό, αποτελούν στόχο ΌΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και έχουν άμεση σχέση με την υποχρηματοδότηση.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει νοσοκομεία – ΙΚΑ – αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς και προσωπικό, πετσοκόβει μισθούς –συντάξεις και επιβάλλει νέους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή δαπανά το 2% του ΑΕΠ για νατοϊκούς εξοπλισμούς και δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των «F16», που υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή!
Δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε γιατρούς φάρμακα και εξετάσεις μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Θέλουμε νοσοκομείο, ΙΚΑ και αγροτικά ιατρεία στην περιοχή να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Θέλουμε τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας με σταθερή δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
Όχι στους εργολαβικούς εργαζόμενους ή στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ψίχουλα.


Ανακοίνωση ΚΕΠΚΑ
Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε την πορεία συρρίκνωσης της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Νάουσας, η οποία αδυνατεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Η αδυναμία κάλυψης κενών από γιατρούς, η υπερπροσπάθεια των υπαρχόντων τακτικών και ειδικευομένων, το φιλότιμο και οι προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, μαζί με την πεποίθηση όλων μας πως, όπως πάντα, η συμπαράσταση του λαού της περιοχής της Νάουσας, έχουν αποτρέψει, ως τώρα, τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.
Καλούμε, λοιπόν, τα μέλη και τους φίλους σε δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας ώστε οι πολίτες μας να έχουν τους απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο νοσοκομειακό εξοπλισμό στη διάθεσή τους ώστε να προστατεύσουν το μεγαλύτερο αγαθό, την υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ