Σαββατοκύριακο με τρεις δωρεάν παραστάσεις στο «Veria Puppet»

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμα «Veria Puppet» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Είσαι μικρό παιδί, είσαι ενήλικας ή γονιός; Το Σάββατο και την Κυριακή μπορείς να απολαύσεις στο Χώρο Τεχνών και στην Αντωνιάδειο Στέγη, τρεις δωρεάν παραστάσεις από την Ισπανία, την Αργεντινή και
την Ελλάδα. Ένα εκπληκτικό θέαμα με ζωγραφική με άμμο, ένα σωματικό θέατρο με κούκλες που ζωντανεύουν και έχουν τις δικές τους ιστορίες και ο κλασσικός και αγαπημένο μας Καραγκιόζης. Παράλληλα, θα πρραγματοποιηθεί και ένα σεμινάριο σχεδιασμού, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:Σάββατο 4 Νοεμβρίου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ,
10.00π.μ - 13.00 & 16.00 - 19.00
Εργαστήριο Σχεδιασμού, κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Με δηλώσεις συμμετοχής στο 2331078100


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σάββατο 4 Noεμβρίου

YTUQUEPINTAS Teatre (Spain)
«Όνειρα της άμμου»
7.00 μ.μ. (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)
Θέαμα με ζωγραφική στην άμμο, κούκλες και ζωντανή μουσική
Χώρος: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

http://youtu.be/OxOx0srQ0rY
https://drive.google.com/file/d/0B0GhXJFbqWU5Ni1RTTRDcEVz


Το έργο
Τα όνειρα της άμμου είναι μία πολυσύνθετη παράσταση που συνδυάζει την εικαστική τέχνη, το τσίρκο, τη ζωντανή μουσική, τις μεγάλου μεγέθους κούκλες και την γρήγορη ζωγραφική.
Μονάχα με τα χέρια του και μια τσέπη γεμάτη άμμο που ο Borja τοποθετεί απαλά στη γυάλινη επιφάνεια, δημιουργούνται οι πιο συγκινητικές ιστορίες, παίρνοντας το θεατή για μια

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
TITERES ROBERTO WHITE (Αργεντινή)
"Παράξενα πλάσματα" (Criaturas particulares)
12.00 μ. (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)
Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Video: https://www.youtube.com/watch?v=F-K8NgiHZ5U


Σωματικό θέατρο, Θέατρο με αντικείμενα
Ηλικίες: για όλους, 6+
Διάρκεια: 55’
Χωρίς λόγια

Μια παράσταση κουκλοθέατρου που αναμιγνύει τη γλώσσα της παντομίμας με εκείνη του θεάτρου αντικειμένων. Η παράσταση αποτελείται από 7 ποιητικές και κωμικές ιστορίες, ασύνδετες μεταξύ τους που όμως έχουν ένα κοινό: είναι μαγευτικές!
Οι κούκλες είναι κατασκευασμένες από συνήθη αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως μπαλόνια, μπάλες ping pong, πλαστικές σακούλες και κάποια μέλη του σώματος του Κουκλοπαίκτη που τα φέρνει στη ζωή και τα οποία έχουν πλέον δικά τους όνειρα και επιδιώξεις.

Ο Θίασος:
Ο Roberto White, Αργεντινός κλόουν και Κουκλοπαίχτης, απόφοιτος της σχολής Pataclaun στη Λίμα του Περού (κλοόυν και αυτοσχεδιασμός).
Είναι ιδρυτικό μέλος του θιάσου “Teatro dos Mundos” και του θίασου « La Santa Rodilla” με τον οποίο έχουν περιοδεύσει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. ..
Αυτή τη στιγμή περιοδεύει σόλο με την παράσταση του "Παράξενα πλάσματα», η οποία έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από τριάντα διεθνή φεστιβάλ και έχει λάβει πολλά βραβεία ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο Drac d'or 2012 στο Fira Internacional de Titelles de Lleida (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Lleida).

Ο Roberto White κέρδισε και το Premio Nacional de las Artes (Εθνικό Βραβείο Τεχνών) στην Κόστα Ρίκα για το έργο του. Ο Roberto White δίνει επίσης μαθήματα σχετικά με την "Técnica de los Titeres corporales" (Τεχνική Βody Puppet) και μας παρουσιάζει μέσω των μαθημάτων και των παραστάσεών του μια νέα οπτική για το θέατρο αντικειμένων, ψυχαγωγική και σύγχρονη.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
6.00 μ.μ (με κάρτα ελεύθερης εισόδου)
«Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη»
Παραμύθι βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη.
Τεχνική: Θέατρο Σκιών με συνοδεία λαϊκών οργάνων
Διάρκεια: 60’
Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες από 3 ετών
Γλώσσα: Ελληνικά
Χώρος Τεχνών
Παντού κυριαρχεί ο πόλεμος. Ο κόσμος δυστυχεί, πεινάει. Ο Καραγκιόζης αγανακτισμένος από αυτή την κατάσταση αποφασίζει να σταματήσει τον Πόλεμο, να βρει την Ειρήνη.
Ξεκινάει μαζί με τον καλό του φίλο τον Χατζηαβάτη να βρουν τον Πόλεμο και να τον σταματήσουν και να βρουν και την Ειρήνη.
Μετά από ψάξιμο μαθαίνουν ότι την Ειρήνη την έχει φυλακίσει ο Πόλεμος σε μια μεγάλη σπηλιά και έχει κλείσει την είσοδο της με έναν μεγάλο βράχο.
Τότε ο Καραγκιόζης ζητάει την βοήθεια από την παρέα του και έρχονται: ο Σιορ Διονύσιος από την Ζάκυνθο, ο Σταύρακας από τον Πειραιά, ο καπετάν Μανούσος από την Κρήτη, ο Μορφονιός, ο Μπαρμπαγιώργος από την Ρούμελη. Όλοι μαζί προσπαθούν να ελευθερώσουν την Ειρήνη και να σταματήσουν τον Πόλεμο.

Κείμενα - μουσική επιμέλεια: Χρήστος Στανίσης
Συνοδεία παραδοσιακών οργάνων : λαούτο και σαντούρι

Ο καλλιτέχνης
Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Έμαθε την τέχνη του Θεάτρου σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε σχολεία, σε εκδηλώσεις Δήμων και Πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κ.α.
Συνεργάστηκε με την δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες. Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και Συνεργάτης του Λαογραφικού μουσείου Θεσσαλονίκης, του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Σπαθάρειου Μουσείου και του Λαογραφικού Μουσείου Καλόξυλου – Νάξου.
Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν.Κορέα, στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» , στο El Topic της Tolosa Ιinternational Puppet Center) στην Ισπανία, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλόξυλου - Νάξου, σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

*η κάρτα ελεύθερης εισόδου θα διατίθεται από τη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών από τη Δευτέρα 30/10 . Θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο , ενώ οι πόρτες θα ανοίγουν σαράντα λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα έναρξης . Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη κάθε παράστασης , θα δίδονται όλες οι κενές θέσεις . Επομένως , η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα .
** σχετικά με το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών (2331078100), ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
***ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Βέροιας. Προσφέρουμε ένα τρόφιμο μακράς διαρκείας (αντί εισιτηρίου) ***

Δημοφιλείς αναρτήσεις