Quantcast

http://picasion.com/

Καρανίκας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηθικό ...πλεόνασμα»

«Ξαναχτύπησε» ο Ημαθιώτης Νίκος Καρανίκας, που σε άρθρο του δημοσιεύει στο προσωπικό του μπλογκ και αναπαράγει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook αναφέρεται στη στάση που πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της «δεύτερης τετραετίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ‘19». Στην μακροσκελή τοποθέτησή του, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρει: «Η δεύτερη τετραετία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ’19, ίσως βοηθήσει την ΝΔ να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, να χαράξει στρατηγική και μια πολιτική προς όφελος της χώρας, βοηθώντας από τη θέση της αντιπολίτευσης, με σοβαρές προτάσεις για την ανάκαμψη και ανόρθωση της κοινωνίας στην Ελλάδα που, όπως λένε οι Δεξιοί, αγαπάνε. Η ΝΔ ακόμα και αποδεχόμενη την νέα πραγματικότητα, θα εξακολουθεί να θέλει με συνέπεια, όπως και σήμερα, να την ανατρέψει γιατί ποτέ δεν θα είναι με την Δίκαιη Ανάπτυξη και το κράτος με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους ενεργούς πολίτες».

«Η μετατροπή των δελτίων ειδήσεων και των δημοσκοπικών εταιριών σε ατζέντα της ΝΔ-Πασοκ και το αντίθετο, είναι το αποτέλεσμα των σχέσεων που έχουν από την εποχή που κυβερνούσαν και είχαν κοινή στρατηγική την ασυδοσία, την διαπλοκή. Τώρα αναπολούν και αγωνίζονται από κοινού να ξαναμπούν σε καθεστώς ασυλίας και ρεμούλας, προσπαθώντας να θίξουν την σημερινή κυβέρνηση, το ηθικό πλεόνασμα που έχει» γράφει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Καρανίκας αναπτύσσει παράλληλα ένα μοντέλο του επιχειρηματικού κράτους της Αριστεράς, που, όπως λέει, θα οδηγήσει στη «δίκαιη ανάπτυξη» ενώ κάνει και αναφορά στα Paradise Papers.

Το άρθρο του τιτλοφορείται «Η ΝΔ σε αδιέξοδο, δίχως στρατηγική και μέσα στην ανομία», ο κ. Καρανίκας ισχυρίζεται ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο «μιλάνε αριστεράς» αλλά «γίνανε και ακτιβιστές και σε λίγο αντάρτες».

«Για την αριστερά, το κράτος εκτός από δημοκρατικό οφείλει να γίνει επιχειρηματικό*** και να αξιοποιεί την δυνατότητα, να δημιουργεί όρους και συνθήκες για Δίκαιη Ανάπτυξη, αλλάζοντας έτσι τους συσχετισμούς στις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, προς όφελος μιας κοινωνίας δημοκρατικής, με αγορά, αλλά όχι την αγορά της ασυδοσίας» λέει το άρθρο, και συνεχίζει: «Η αγορά που χρειαζόμαστε πρέπει να έχει κανόνες που σέβονται την δημοκρατία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον και υπερασπίζεται την κοινωνία, τον πολιτισμό, γιατί είναι χρήσιμη καθώς κυοφορεί πλούτο ανθρώπινο και ρυθμίζει αδυναμίες μέσα στον κόσμο της χαράς και της λύπης, ανάμεσα στην καταστροφή και την δημιουργία, το φετίχ και την απόλαυση, το κίνητρο και την ανάγκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ