Έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Σας λύνει τα χέρια
Το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά που έχει μια κουζίνα και δεν λείπει από κανένα σπίτι καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. Εκτός όμως από την κουζίνα το σκόρδο αποτελεί ένα εργαλείο για την καθημερινότητα που σας λύνει τα χέρια με τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις που μπορεί να έχει, καθώς διαθέτει
μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Δείτε μερικές χρήσεις του που ίσως δεν έχετε φανταστεί:

1. Εντομοαπωθητικό


Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό και διώχνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι. Βάλτε μερικές σκελίδες στα παράθυρα και στα σημεία από όπου μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι.

2. Λειτουργεί κατά της ακμής

Με τις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Τρίψτε μια σκελίδα στο πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.

3. Λειτουργεί σαν κόλλα

Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδου λιώστε τις. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο που λειτουγεί σαν κόλλα και αλείψτε το στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε.

4. Το φυσικό φυτοφάρμακο

Γνωρίζατε ότι το σκόρδο λειτουργεί και σαν φυσικό φυτοφάρμακο; Υπάρχουν διάφορες συνταγές ανάλογα με την πάθηση του φυτού που θέλετε να αντιμετωπίσετε οι οποίες έχουν ως βάση το σκόρδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις