Quantcast

http://picasion.com/

Το βιβλίο «Της ζήσης χαρμολύπες» του Αλέξανδρου Ακριτίδη παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο «Της ζήσης χαρμολύπες», του συγγραφέα και προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Αλέξανδρου Ακριτίδη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12/10 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου». Πρόκειται για μια συλλογή πέντε επιλεγμένων αφηγημάτων, «Το σάζι του πατέρα μου», «Το ύστατο χαίρε», «Ο
θησαυρός», »Οι ήρωες» και «Εν βρασμώ ψυχής». 
Τον συγγραφέα παρουσίασε η σχολική σύμβουλος και συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη, όπου ανέφερε κάποια στοιχεία του βιογραφικού του και διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο. Στη συνέχεια η συγγραφέας Ευαγγελία Παπανίκου παρουσίασε τα διηγήματα του βιβλίου μέσα από τη δική της ματιά, ενώ τέλος, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας «Θ. Ζωγιοπούλου» Βούλα Κοτσάλου διάβασε απόσπασμα από το αφήγημα «Ο θησαυρός». 




Βιογραφικό Αλέξανδρου Ακριτίδη
Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης γεννήθηκε το 1975 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στη Μελίκη Ημαθίας, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. και δημιουργός της ιστοσελίδας www.apostaktirio.gr, που έχει ως αποστολή τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων την διετία 2012-2014, ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

Τα πρώτα του βιβλία, η ποιητική συλλογή «Λέξεις που ψάχνουν για φτερά» (2005) και η συλλογή διηγημάτων «Αλαργινή ηχώ» (2007), εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις Α. Αλτιντζής. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα, «Η πυξίδα των ονείρων» (2011) και «Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις» (2014), από τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Η συλλογή διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες» εκδόθηκε το 2016 από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.

Τα διηγήματά του «Το ματωμένο βουνό» και «Ο θησαυρός» ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ» 2015 και 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ