Quantcast

http://picasion.com/

Στάση στη Βέροια έκανε το Selfie Game

Από την πόλη της Βέροιας πέρασε πριν από λίγες ημέρες το Selfie Game. Ο λόγος για το πρώτο αστικό και νεανικό τηλεπαιχνίδι που ασχολείται με τον κόσμο των selfie φωτογραφιών και των social media του οποίου η δημιουργική ομάδα και οι παρουσιαστές ξεκινούν με πολύ όρεξη και κέφι από την Θεσσαλονίκη για να κατακτήσουν την μικρή οθόνη. Το νέο τηλεπαιχνίδι κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 7μμ από την συχνότητα της ΕΡΤ2. 

Το concept του παιχνιδιού είναι πολύ απλό:

Δύο υποψήφιοι/ες παίκτες περιδιαβαίνουν αξιοθέατα και κεντρικά σημεία μιας πόλης βγάζοντας διάφορες θεματικές selfie φωτογραφίες και βίντεο selfie με την βοήθεια smartphones μέσα από διαδοχικές δοκιμασίες. Για κάθε πετυχημένη Selfie οι παίκτες κερδίζουν πόντους με την μορφή fb likes. Το παιχνίδι έχει τρεις διαδοχικούς γύρους οι οποίοι πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία της πόλης Εκείνος που θα καταφέρει να συλλέξει τα περισσότερα likes, τις περισσότερες φωτογραφίες και να σημειώσει την καλύτερη επίδοση χρόνου κερδίζει το έπαθλο του παιχνιδιού που είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Το σημαντικό στο Selfie είναι πως αξιοποιεί ως χώρο δράσης όχι κάποιο τηλεοπτικό πλατό αλλά τον ανοικτό χώρο μιας πόλης αναδεικνύοντας τα τοπόσημα και την ιστορία τους.

Από την άλλη το παιχνίδι σε ότι αφορά το ύφος και το στυλ του είναι καθαρά νεανικό, μιλάει στην γλώσσα και στην αμεσότητα της νεολαίας. Και φυσικά η ευκαιρία του να βγάζεις τόσες πολλές selfie σε αγαπημένα στέκια και σημεία της πόλης σου προσφέρει στους παρουσιαστές την ευκαιρία να αναδείξουν την ιστορία των χώρων γυρισμάτων με τρόπο ψυχαγωγικό και παράλληλα εκπαιδευτικό.

Όταν μιλάμε για τους δύο παρουσιαστές του παιχνιδιού τότε μιλάμε για δύο δημιουργικά και ταλαντούχα νέα παιδιά. Ο Dr Selfie ή αλλιώς Παναγιώτης Κουντουράς, ο οποίος έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία του παιχνιδιού, και ο Mr Selfie ή Νίκος Πιτάνιος ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη για ένα μεγάλο ταξίδι που σκοπό έχει να δημιουργήσει την μεγαλύτερη συλλογή selfie φωτογραφιών και βίντεο.

Το πρώτο επεισόδιο έχει γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, σε τοποθεσίες όπως το Συντριβάνι, την Καμάρα, την Ροτόντα και τον Λευκό Πύργο, μερικά από τα γνωστότερα τοπόσημα και αξιοθέατα της πόλης, σημεία που όλοι έχουμε συνδέσει με την καθημερινότητα μας καθώς περνάμε άπειρες φορές από μπροστά τους, έχουμε κλείσει κάποιο ραντεβού με την παρέα μας ή μας έχουν βοηθήσει με την παρουσία τους για να προσανατολιστούμε στον προορισμό μας.

Το αποτέλεσμα του πρώτου επεισοδίου είναι αρκετά διασκεδαστικό και οι παίκτες φαίνεται να τα δίνουν όλα προκειμένου να προλάβουν να βγάλουν τις απαιτούμενες selfie στον ταχύτερο χρόνο.

Για τους επίδοξους selfie – maniacs το τηλεπαιχνίδι έχει ήδη πραγματοποιήσει γυρίσματα σε Βέροια, Βόλο, Νάουσα, Θεσσαλονίκη (Νέα Παραλία & Ιστορικό Κέντρο), Λάρισα, Μακρινίτσα, Αίγινα, Ναύπλιο και συνεχίζει το ταξίδι του για τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σεζόν με ήδη προγραμματισμένες πόλεις τις Χαλκίδα, Καλαμάτα και Δράμα. Γυαλίστε τα selfie sticks σας και ετοιμαστείτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ