Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ 216 φάρμακα

Στα σούπερ μάρκετ θα πωλούνται από τον προσεχή Δεκέμβριο Φαρμακευτικά Προϊόντα Γενικής Διάθεσης, δηλαδή όσα δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από φαρμακοβιομηχανίες, για είσοδο στην αγορά της λιανικής, καθώς αποτελεί μια σημαντική πηγή ρευστότητας εν μέσω των νέων
εισπρακτικών μέτρων που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμό του rebate. Παράλληλα, οι φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται να ποντάρουν στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στο μέλλον αναμένεται ευρύτερο άνοιγμα της αγοράς φαρμάκου.

Tα εν λόγω σκευάσματα αποτελούν τουλάχιστον το 13% της συνολικής αγοράς των μη συνταγογραφούμενων, προσδιορίζοντας το τζίρο στα περίπου 30 εκατ. ευρώ, όταν η συνολική αγορά στα ιδιωτικά φαρμακεία με βάση την IMS Health ήταν περί τα 3,7 δισ. ευρώ, το 2016.

Προς το παρόν, ο κατάλογος των ΓEΔIΦA περιλαμβάνει 216 σκευάσματα τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός τους να αυξηθεί σε επόμενη φάση. Πρόκειται για σκευάσματα με βάση τη δραστική ουσία παρακεταμόλη, την οποία περιέχουν πολλά γνωστά αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα, το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη), σκευάσματα για τους πόνους των μυών, την ακμή, αντιόξινα προϊόντα, αντισηπτικά της στοματικής κοιλότητας, αντισταμινικά για τοπική χρήση και άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ