Σε σποτ για την σεξουαλική παρενόχληση θα συμμετέχει ο Γιώργος Καραμίχος

Η Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων ετοιμάζει τέσσερα ενημερωτικά σποτ για το τι είναι σεξουαλική παρενόχληση, τα οποία θα βασιστούν σε πραγματικές ιστορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σ' αυτά τα σποτ, ενεργή συμμετοχή θα έχει ο γνωστός Βεροιώτης ηθοποιός - σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος. «Κομπλιμέντο ή σεξουαλική παρενόχληση; Τι ήταν αυτό τώρα;», αναρωτιούνται συχνά οι γυναίκες κατά την κοινωνική τους επαφή με έναν άντρα. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση. Απλά, οι γυναίκες διστάζουν να το ομολογήσουν τόσο στον εαυτό τους, όσο και στον περίγυρό τους, διότι κυριαρχεί ο φόβος ότι θα χαρακτηρισθούν «τρελές» ή «υστερικές». Συνεπώς, σιωπούν. Κι ανέχονται συμπεριφορές που έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν. Για να αντιμετωπίσει το ευρέως διαδεδομένο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ετοιμάζει τέσσερα ενημερωτικά σποτ για το τι είναι σεξουαλική παρενόχληση. Στόχος των σποτ είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών και των αντρών σχετικά με το πότε μία συμπεριφορά παύει να θεωρείται κομπλιμέντο και μετατρέπεται σε σεξουαλική παρενόχληση.

Τα σποτ θα βασιστούν σε πραγματικά περιστατικά. Οι ιστορίες μπορούν να αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση gramggif@isotita.gr και θέμα: «Σεξουαλική παρενόχληση – σποτ» μέχρι και την 1η Σεπτέμβρη 2017. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εγγυάται την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας και τη διασφάλιση της ανωνυμίας των αποστολέων.

Τέσσερις από τις ιστορίες θα γίνουν σποτ με γνωστούς /ές ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους , οι οποίοι /ες αφιλοκερδώς στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, όπως η Μαρία Σολωμού, η Ναταλία Δραγούμη, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Στέλιος Μάινας μεταξύ άλλων. Επίσης αφιλοκερδώς, τη μουσική των σποτ θα υπογράψει η Αντριάνα Μπάμπαλη, τα σενάρια η Μανίνα Ζουμπουλάκη και τη σκηνοθεσία η Όλγα Μαλέα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις