Με τρία «ΝΑΙ» από την Ημαθία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με 149 ψήφους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε επί της αρχής του από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη με αίτημα της ΝΔ, επί της αρχής, οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές από την Ημαθία (Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης και Αντωνίου)
ψήφισαν «ΝΑΙ», ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ψήφισε «ΟΧΙ», ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε «ΟΧΙ» σε όλα τα άρθρα, πλην του 34 που αφορά στην επιλογή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, το οποίο και υπερψήφισε. 

Για την ιστορία το ΚΚΕ ψήφισε «ΟΧΙ» επί της αρχής, «ΠΑΡΩΝ» στο άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο και «ΟΧΙ» στα υπόλοιπα, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ΟΧΙ» επί της αρχής και «ΠΑΡΩΝ» στο άρθρο 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και στο άρθρο 34. «ΠΑΡΩΝ» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.

Το τελικό αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας είναι:

Επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 149 θετικές ψήφους έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».
Το άρθρο 3 (ακαδημαϊκές ελευθερίες-επαναφορά ασύλου) με 148 «ναι» έναντι 98 «κατά» και 12 «παρών» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.
Το άρθρο 15 (ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) ψηφίσθηκε με 148 «ναι» έναντι 89 «κατά» και 20 «παρών».
Το άρθρο 32 (διαδικασία ίδρυσης ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 149 θετικές ψήφους έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».
Το άρθρο 34 (επιλογή φοιτητών σε ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 163 «ναι» έναντι 74 «κατά» και 21 «παρών».
Το άρθρο 36 (διδασκόντων σε ΠΜΣ) ψηφίσθηκε με 149 θετικές ψήφους, έναντι 104 «κατά» και 5 «παρών».
Επίσης, η τροπολογία του υπουργείο Δικαιοσύνης με αριθμό 1177/ειδικό 119 σχετικά με την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων (ν. 2830/2000) και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία με 149 θετικές ψήφους, έναντι 104 αρνητικές και 5 «παρών».
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα υπόλοιπα άρθρα, όπως, επίσης, κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις