Quantcast

http://picasion.com/

Οι «Ηλιοδρόμιο» ήχησαν εύηχα στη Δημοτική Αγορά Βέροιας

Η μπάντα «Ηλιοδρόμιο», αποτελούμενη από την Στέλλα Καμποτίδου στο καβάλι, τον Αλέξανδρο Κούστα στη φωνή, τον Γιάννη Πούλιο στο βιολί και τον Ηλία Σαρηγιαννίδη στο λαούτο και στη σύνθεση, ήταν αυτή που στόλισε μουσικά τη Δημοτική Αγορά της Βέροιας, το απόγευμα της Πέμπτης 22/6. Η τετραμελής μπάντα παραχώρησε μια υπαίθρια συναυλία στα πλαίσια του
Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη, χαρίζοντας ήχους από τα ηχογεωλογικά τοπία του ελληνικού χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Ηλιοδρόμιο σημαίνει δρόμος αλλά και τόπος ήλιου. Ένας χώρος δηλαδή, όπου γεννιέται και αναπτύσσεται το φως της ψυχής, κατ’ αναλογία προς τον ήλιο, «τον έκγονο του αγαθού». Η μουσική έχει την ιδιότητα να τρέφει και να γεωμετρεί την ψυχή του ανθρώπου, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια και την ολοκλήρωση αυτού, μέσα από τη δημιουργία. 
Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις δημιουργικές αναζητήσεις του Ηλία Σαρηγιαννίδη στο Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την ομάδα αρχικά πλαισίωσαν η Στέλλα Καμπουρίδου και ο Βασίλης Ζιγκερίδης στο καβάλι και στο κανονάκι αντίστοιχα. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:













ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ