Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από τη Βέροια θα ξεκινήσει την μεγάλη περιοδεία του ο Κώστας Βουτσάς

Με τη γέννηση του γιου του, Φοίβου –ο οποίος σήμερα είναι έντεκα μηνών–, νιώθει ότι του προστέθηκαν άλλα είκοσι χρόνια ζωής, και με αυτήν την ενέργεια ετοιμάζεται να ενταχθεί στο δυνατό team της ποντιακής επιθεώρησης Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα και να χαρίσει περισσότερο γέλιο στους θεατές. Ο λόγος για τον Κώστα Βουτσά, που άνοιξε στο pontos-news.gr την πόρτα του σπιτιού
του στο Κολωνάκι και κυριολεκτικά «συνελήφθη» στα πράσα να φοράει…ζίπκα! Λίγα λεπτά πριν κάνει πρόβα το ρόλο του μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Μποσταντζόγλου και τον Τάκη Βαμβακίδη, η Ελευθερία Κουρτζόγλου (ενδυματολόγος της παράστασης και έφορος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας) τον βοήθησε να προβάρει την ποντιακή φορεσιά. Όπως εκμυστηρεύθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός, μ' αυτήν θα εμφανίζεται πάντα στο φινάλε των παραστάσεων.
Η επιθεώρηση, μετά τη μεγάλη χειμωνιάτικη επιτυχία, ετοιμάζεται να ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας πλέον στο δυναμικό της και τον Κώστα Βουτσά, ένα πρόσωπο που στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι η... ποντιακή του εκδοχή έχει μεγάλη ανταπόκριση και ως εκ τούτου εισπράττει την αγάπη των Ποντίων. «Με -ίδης, -ίδης, -ίδης», λέει ότι θα συναναστραφεί και πάλι (και γελά), διαβάζοντας τους συντελεστές της παράστασης. «Τους Ποντίους τους αγαπώ πάρα πολύ και τους εκτιμώ, κι έχω πολλούς φίλους Ποντίους», αναφέρει, ονοματίζοντας κάποιους από αυτούς. Κοντογιαννίδης, Περζικιανίδης, Παλατζίδης… Προσκαλεί δε, μαζί με τον Τάκη Βαμβακίδη και τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, τον κόσμο για να χαρεί, να διασκεδάσει και να συγκινηθεί. Στο βασικό του νούμερο «Η εποχή των παγετώνων» θα ερμηνεύσει το ρόλο του κρεοπώλη Πρόδρομου, με συνέταιρο τον Σάββα Καρυοφυλλίδη (Τάκη Βαμβακίδη), μεταφέροντας στο κοινό με σατιρικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Όσο για την παράσταση; «Και οι μη Πόντιοι θα απολαύσουν την παράσταση, γιατί είναι έτσι γραμμένη και σκηνοθετημένη που να το απολαμβάνουν όλοι. Ήχος, μουσική, νοσταλγία και πολύ γέλιο», λέει ο Τάκης Βαμβακίδης, κι ο Κώστας Βουτσάς υπερθεματίζει: «η επιθεώρηση έχει πάρα πολύ γέλιο». 
Το άνοιγμα της καλοκαιρινής περιοδείας θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στη Βέροια, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Μαυρονέρι Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο Σερρών, Ελασσόνα Λάρισας, Σάππες Κομοτηνής, Μονόλοφο Θεσσαλονίκης, Οινόη Κοζάνης, Αμφίπολη Σερρών, Νάουσα, Χαλκίδα, Αχαρνές, Νίκαια και Στοκχόλμη, σε συνεργασία με τα τοπικά ποντιακά σωματεία. Και αν δεν έχει φάει ακόμη χαβίτς ο καταξιωμένος ηθοποιός, μια πρόβλεψή μας είναι πως μετά το τέλος της πρώτης παράστασης, στη Βέροια, θα δοκιμάσει από τα χέρια του κόσμου, που θα του το προσφέρουν απλόχερα, όπως αυτός με το γέλιο που τους χάρισε.


Σενάριο: Δημήτρης Πιπερίδης, Κώστας Βαμβακίδης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου. Παίζουν: Αλέξης Παρχαρίδης, Τάκης Βαμβακίδης, Δαμιανός Νικολαΐδης, Έρρικα Νικολαΐδου, Χρύσα Συμεωνίδου, Φανή Αδαμίδου. Λύρα παίζει ο Δημήτρης Πιπερίδης. Μουσική: Γιώργος Ατματσίδης. Σκηνογραφία: Νίκος Κασαπάκης. Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης και Ελευθερία Κουρτζόγλου. Χορογραφία: Σοφία Σαββίδου. Video art: Αλέξανδρος Λουιζίδης. Καλλιτεχνική επιμέλεια παράστασης: Νίκος Στρατηγός. Βοηθός σκηνοθέτη: Δαμιανός Νικολαΐδης.
Οργάνωση παραστάσεων: 2108216558, 695 300 4209 / e-mail: tvamvakidis@gmail.com.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης
Πηγή: pontos-news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ